אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מאסטר שף

פולנטה במרווה עם דג מוסר

מנת חצי הגמר של טום אביב: פולנטת תירס שהיא כמעט מרק קטיפתי, עשירה בטעמי חמאה ומרווה, שבמרכזה נח בשקט בשקט, בלי לגנוב את ההצגה מהכוכבת הגדולה, חצי פילה מוסר. מנה שמשלבת תחכום, פשטות ויופי של טעמים

טום אביב | מאסטר שף | פורסם 11/12/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

100 גרם קמח תירס

200 מ"ל מים 

חצי חבילת חמאה

שמן זית

מרווה

חצי פילה דג מוסר

אופן ההכנה:

1 מבשלים בסיר את קמח התירס עם המים. לאחר כ-10 דקות מוסיפים חמאה ומערבבים.

2 במקביל מחממים במחבת שמן זית לחום נמוך, ומבשלים בו כמה עלי מרווה למשך כ-10 דקות.

3 עוטפים את פילה המוסר במרווה ובניילון נצמד למשך כל זמן בישול הפולנטה.

4 לאחר כ-40 דקות מוסיפים לסיר כף משמן המרווה ומערבבים, חוזרים על הפעולה 4 פעמים.

5 מטגנים את הדג.

6 צולים שישה עלי מרווה נוספים בתנור בחום של 150 מעלות למשך 8 דקות. קוצצים ארבעה מהעלים לאבקה ומשאירים שניים שלמים, כקישוט למנה.

7 מניחים את הדג על הפולנטה (שימו לב, מדובר בפולנטה נוזלית במיוחד), מפזרים אבקת מרווה ומקשטים בשני העלים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.