דג מוסר ים על מצע סלט טירשי וירקות כתומים
המנה של עמית טויטו ממאסטר שף בהשראת מוסר הים המיתולוגי של אייל שני: דג במחבת על לימון ומרווה, לצד ירקות כתומים שעושים שמח בשלוש צורות - צלויים בגריל, סלט טירשי וצ'יפס בטטה קריספי
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
דג מוסר ים
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט קליפת לימון מגוררת
2 עלי מרווה
לירקות בתנור:
מלח
פלפל צילי אדום גרוס
רבע כפית קינמון
מעט עלי תימין (לא חובה)
בטטה
חתיכת דלעת
גזר
גזר לבן
דלעת ערמונים
חצי דלורית
2 כפות חמאה מזוקקת
לסלט טירשי:
רבע דלעת
כף גדושה אריסה
2 שיני שום, כתושות
חצי כפית כמון
מלח
פלפל שחור
כף חומץ
2 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
לצ'יפס בטטה:
בטטה
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1 מכינים את הירקות: מערבבים את כל התבלינים, חותכים את הירקות לקוביות, טובלים בחמאה המזוקקת ובתערובת התבלינים וצולים ב-180 מעלות על גריל עד שהירקות רכים בפנים, קריספיים בחוץ וחרוכים בקצוות.
2 הטירשי: מבשלים את הדלעת במים כ-10 דקות, עד לריכוך, מסננים ומייבשים מנוזלים. מרסקים את הדלעת לחוטים בעזרת מזלג ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים.
3 מתבלים את הדג בשמן זית, מלח, פלפל גרוס וגרידת לימון. מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית כך שיכסה את כל פני השטח וכשהשמן חם זורקים פנימה את המרווה והדג.
4 צורבים כ-3-4 דקות, עד שעור הדג קריספי וזהוב, הופכים וצורבים עוד 3 דקות.
5 צ'יפס בטטה: פורסים את הבטטה במנדולינה דק דק ומטגנים בשמן עמוק עד שהיא הופכת לצ'יפס קריספי.
6 הרכבת המנה: שמים בצלחת 2 כפות מסלט הטירשי, ולצדן את הדג המטוגן. מפזרים את הירקות האפויים כ"גחלים לוהטות" מסביב לדג, ומלמעלה מפזרים את צ'יפס הבטטה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים