הרוחות של אלברטיניו
העוגה הבריאה של אלברט מבוססת על פולנטה, שמן זית ואיך לא, ביצים - והיא נעימה מבפנים ופציחה מבחוץ בדיוק כמו שזה נראה. הוסיפו לה את הריבה הטרייה והבוהקת הזו - ותקבלו מנה שמעבירה למרפסת
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לעוגה:
200 גרם שמן זית
150 גרם דבש
2 ביצים
כפית אבקת אפייה
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
קליפה מגוררת מחצי לימון
100 גרם פולנטה
לריבת התות:
150 גרם תותים, נקיים מעוקץ וחתוכים לרבעים
כף סוכר
מיץ מתפוז אחד
מיץ מחצי לימון
3 עלי נענע
לקישוט:
50 גרם שקדים טחונים
אופן ההכנה:
1 מקציפים במיקסר שמן זית ודבש כ-3 דקות, מוסיפים את הביצים ומקציפים 3 דקות נוספות.
2 מוציאים את הקערה מהמיקסר ומתחילים להוסיף אבקת אפייה, קליפות תפוז ולימון ופולנטה. מערבבים הכל.
3 מחממים תנור ל-160 מעלות.
4 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים. שופכים פנימה את הבלילה עד כשני שליש מגובה התבנית.
5 אופים 30-35 דקות, עד שהעוגה מוכנה.
6 בינתיים מכינים ריבת תות: מרתיחים בסיר תותים, סוכר, מיץ תפוזים ומיץ לימון. מבשלים כ-15 דקות אחרי הרתיחה. מוסיפים את עלי הנענע ומבשלים עוד כ-10 דקות.
7 מורידים את הריבה מהאש וטוחנים בבלנדר מוט. מעבירים דרך מסננת, מביאים את הנוזל הנקי לרתיחה נוספת ושומרים במקרר.
8 מגישים את העוגה עם שכבה יפה של ריבת תות וקישוט של שקדים קלויים.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.