בקר בנוסח תאילנדי בקארי אדום ומרק מנגו
טעימה משובחת מהמטבח התאילנדי המגוון עם בשר פילה מוקפץ, רוטב קארי עשיר ומרק מנגו מרענן
- זמן עבודהשעה ושלושת רבעי
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לבקר:
2 כפות שמן
350 גרם סטייק פילה, חתוך לרצועות דקות ושטוחות
6 שיני שום קצוץ או כתוש
2 פלפלים אדומים מתוקים חתוכים לרצועות דקות
6 בצלצלי שאלוט בינוניים פרוסים (או בצל בינוני פרוס לאורך)
8 גבעולי אספרגוס (רק הגבעולים ללא הראש) חתוכים לחתיכות של 2 ס"מ
לקישוט: 2 כפיות עירית קצוצה
לרוטב קארי:
2 כפות שמן
2 כפיות זנגביל כתוש
5 בצלצלי שאלוט פרוסים לאורך (או בצל בינוני חתוך לפרוסות)
1-2 כפות מחית קארי אדום
1 קופסה (400 מיליליטר) חלב פרה/ חלב קוקוס
2 כפות סוכר חום בהיר
2 כפות רוטב סויה כהה
רבע כוס בזיליקום טרי
2 כוסות מיץ ליים טרי (או כף וחצי מיץ לימון טרי)
6 שיני שום קצוץ או כתוש
3 כפות רוטב דגים תאילנדי (או ציר עוף או בקר חצי כפית מלח)
אפשרות:
2 גבעולי למון גראס חתוכים לחתיכות של כ-2 ס"מ
4 עלי כאפיר
שורש גלנגל פרוס
למרק המנגו:
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
2 כפיות מחית קארי אדום
2 מנגו גדולים קלופים וחתוכים לפרוסות
1 כף סוכר חום בהיר
2 כפיות זנגביל טרי מגורד
½ כפית מלח
1 קופסה (400 מיליליטר) חלב בקר/חלב קוקוס
¼ כוס יוגורט עיזים
2 כפות מיץ ליים טרי או כף וחצי מיץ לימון
כוס מים
לקישוט ולתיבול:
1 מנגו גדול חתוך לקוביות
2 כפות סוכר חום בהיר
2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
אופן ההכנה:
1 הרוטב: במחבת מחממים את השמן. מכניסים את השום והזנגביל תוך ערבוב מתמיד למשך 20-30 שניות. מוסיפים את הבצל ומערבבים במשך כדקה. מוסיפים את כל שאר החומרים ומטגנים למשך 8-10 דקות תוך ערבוב מתמיד. מכניסים לבלנדר או מעבד מזון עד שמקבלים רוטב חלק. אם משתמשים בגלנגל מוציאים לפני שמכניסים את הכל למעבד.
2 הבשר: מחממים בווק את השמן ומוסיפים את השום. מערבבים כ-20 שניות ומכניסים את הבשר. מקפיצים את הבשר כ-2 דקות. מוסיפים את הבצלים, האספרגוס והפלפלים וממשיכים לערבב כדקה. מוסיפים את הרוטב תוך ערבוב מתמיד במשך 2 דקות על אש גבוהה.
3 המרק: במחבת מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל תוך ערבוב מתמיד עד לשקיפות. מוסיפים את מחית הקארי תוך ערבוב מתמיד ומטגנים על אש גבוהה עוד כדקה וחצי. מורידים מהאש.
4 מכניסים את כל המרכיבים (פרט למרכיבי הקישוט והתיבול) למעבד מזון ומוסיפים את הבצל עם הקארי המטוגן עד שמתקבל מרק חלק וקטיפתי. במידה ורוצים מרק דליל יותר מוסיפים פנימה עד כוס מים ומערבבים.
5 מקררים כ-3 שעות.
6 מערבבים ידנית בקערה את מרכיבי הקישוט והתיבול.
7 הרכבת המנה: מגישים לצד אורז יסמין או אורז תאילנדי. מסדרים על צלחת כל מרכיב בנפרד ומפזרים עירית למעלה. מוזגים מהמרק לכוס שקופה ומוסיפים כף מתערובת הקישוט והתיבול.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים