סופאס - טורטייה עבה במילוי פריחולס
רוצים להבין חריפות מהי? נסו את מנת הטורטייה הביתית עם תבשיל השעועית השחורה, הסלסה והגוואקמולי של אברהם לאורנו מ"מאסטר שף". אם את השופטים היא העלתה באש, מעניין מה יקרה לנו, פשוטי העם, כשננסה לטעום אותה
- זמן עבודהשעתיים
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לטורטיות:
קמח תירס מקסיקני
מלח
ציר עוף רותח
לתבשיל השעועית:
300 גרם שעועית שחורה או חומה
4 שיני שום
בצל שלם
2 כפות שמן זית
חצי כפית מלח אטלנטי
עלה אבוקדו שטוף היטב
חצי צרור כוסברה
למילוי:
שמן זית
שן שום, קצוצה
חצי בצל לבן קצוץ
2 צ'וריסו בקר, חתוכות
צ'יפוטלה
3 עגבניות גדולות, קלופות וקצוצות דק
מלח
פפריקה חריפה
פלפל שחור גרוס
לסלסה:
שמן זית לטיגון
2 עגבניות
2 צ'ילי חריף
שן שום
מלח
פפריקה
בצל קצוץ טרי
כוסברה קצוצה
להגשה:
גוואקמולי
אופן ההכנה:
1 הטורטיות: מערבבים את שלושת המרכיבים לבצק - על כל כוס קמח תירס שמים חצי כוס ציר עוף רותח ומעט מלח.
2 מחלקים את הבצק לכדורים קטנים, ויוצרים מהם טורטיות לא דקות בעזרת טורטייה פרס. את הקצוות מקפלים כך שייווצרו מעין קערות קטנות עם דופן נמוכה. קולים את הטורטיות על מחבת מלוהטת משני הצדדים, ואחר כך מטגנים במעט שמן בשביל הקראנצ'יות.
3 תבשיל השעועית: מרתיחים סיר לחץ עם 3 וחצי כוסות מים ומוסיפים את השעועית, השום, הבצל, שמן זית, מלח אטלנטי, עלה אבוקדו וכוסברה. מבשלים כ-40 דקות.
4 ממשיכים בהכנת המילוי: מחממים מחבת עם שמן זית, שום, בצל וחתיכות צ'וריסו. מטגנים ומוסיפים צ'יפוטלה. כשיוצאים המיצים של הצ'וריסו מוסיפים את העגבניות והתבלינים.
5 מוסיפים את תבשיל השעועית למחבת ומערבבים היטב.
6 מכינים סלסה: מטגנים את העגבניות, הצ'ילי והשום ומתבלים. טוחנים, ומוסיפים בצל חי וכוסברה.
7 מגישים את הטורטייה המטוגנת עם מילוי הפריחולס, הסלסה וגוואקמולי.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.