אוכל
תמונת AVI׃ mako

"קן טורוש" (כדורי גבינה מטוגנים)

כדורי גבינה מטוגנים לצד שמנת חמוצה-מתוקה ומרק דובדבנים חמוצים

דנה קוזניציקי | מאסטר שף | פורסם 19/04/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לכדורי הגבינה:

500 גרם מוצרלה

500 גרם ריקוטה

רבע כפית מלח

כוס קמח

2 ביצים טרופות

כוס פנקו

שמן קנולה

למרק:

4 כוסות מים פושרים

4 כפות סוכר

לפתן דובדבנים חמוצים

¼ כוס תרכיז פטל

1 סוכר וניל

1 מקל וניל

2 כפות קורנפלור

1 חלמון ביצה

אופן ההכנה:

1 מועכים מעט את כדורי המוצרלה, מוסיפים את הריקוטה והמלח ומערבבים.

2 יוצרים כדורים אחידים וחלקים בגודל כדור פינג-פונג.

3 מגלגלים את כדורי הגבינה בקמח, טובלים בביצים הטרופות ומגלגלים בפנקו.

4.  מטגנים בשמן רותח כחצי דקה עד להשחמה קלה ומניחים על נייר סופג.

5 להכנת המרק מחממים בסיר את המים, 3 כפות סוכר, לפתן דובדבנים חמוצים (עם הנוזל), תרכיז פטל, סוכר וניל ומקל וניל. מקררים את הסיר.

6 בקערה נפרדת מערבבים את הקורנפלור, החלמון, כף סוכר וחצי כוס מהמרק עד שאין גושים. מוסיפים הכל לסיר המקורר.

7 להגשה: יוצרים במרכז הצלחת "גבעה" מגביע שמנת חמוצה מעורבבת עם כף סוכר, כפית קורנפלור וחצי שקית סוכר וניל. מפזרים מסביב את מצע הכרישה ומעליו מניחים את כדורי הגבינה. את מרק הדובדבנים מגישים קר בכוס יין.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!