תמונת AVI׃ mako
בורקס עם חציל וגבינה בולגרית
מתכון למאפה ביתי מבצק פריך שנחטף בדקות. מומלץ להגיש עם ביצה קשה
סתיו כהן | מאסטר שף
| פורסם 21/05/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
200 גרם מרגרינה
3\2 כוס מים
קורט מלח
חצי קילו פחות חצי כוס קמח
למלית:
2 חצילים
גבינה בולגרית
מלח ופלפל
לאפייה:
ביצה
חלמון
מעט מים
שומשום
אופן ההכנה:
1 לבצק: ממסים את החמאה בסיר, מוסיפים מלח ומים, מערבבים ומכבים את האש. מוסיפים קמח ולשים עד לקבלת בצק רך ואחיד. מכסים ומניחים בצד.
2 מכינים את המילוי: עוטפים את החצילים בנייר כסף ואופים בחום הגבוה ביותר של התנור 30-40 דקות. חוצים את החצילים לשניים, מוציאים את תוכנם ומסננים. מפוררים פנימה גבינה בולגרית ומערבבים. מתבלים.
3 קורצים כדורים מהבצק, פותחים אותם עם מערוך ומניחים כף מהמלית. סוגרים את הבצק ומברישים בביצה, חלמון וטיפה מים. מפזרים שומשום.
4 אופים בחום בינוני כחצי שעה ומגישים עם ביצה קשה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!