אוכל
תמונת AVI׃ mako

בורקס עם חציל וגבינה בולגרית

מתכון למאפה ביתי מבצק פריך שנחטף בדקות. מומלץ להגיש עם ביצה קשה

סתיו כהן | מאסטר שף | פורסם 21/05/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

200 גרם מרגרינה

3\2 כוס מים

קורט מלח

חצי קילו פחות חצי כוס קמח

למלית:

2 חצילים

גבינה בולגרית

מלח ופלפל

לאפייה:

ביצה

חלמון

מעט מים

שומשום

אופן ההכנה:

1 לבצק: ממסים את החמאה בסיר, מוסיפים מלח ומים, מערבבים ומכבים את האש. מוסיפים קמח ולשים עד לקבלת בצק רך ואחיד. מכסים ומניחים בצד.

2 מכינים את המילוי: עוטפים את החצילים בנייר כסף ואופים בחום הגבוה ביותר של התנור 30-40 דקות. חוצים את החצילים לשניים, מוציאים את תוכנם ומסננים. מפוררים פנימה גבינה בולגרית ומערבבים. מתבלים.

3 קורצים כדורים מהבצק, פותחים אותם עם מערוך ומניחים כף מהמלית. סוגרים את הבצק ומברישים בביצה, חלמון וטיפה מים. מפזרים שומשום.

4 אופים בחום בינוני כחצי שעה ומגישים עם ביצה קשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!