מרק עגבניות כפרי
תכינו את החלה ותתכוננו לחוויה. מרק כזה עוד לא טעמתם
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
למרק
7 עגבניות קולפות וקצוצות גס - לחרוץ צלב בראש העגבנייה, להרתיח במשך דקה, לסנן ולקלף
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
2 כפות קמח רגיל
קופסא קטנה של רסק עגבניות (3 כפות)
ליטר ציר עוף או ירקות
זר תבלינים: חופן עלי סלרי, עלה כרישה, ענף תימין, מעט אורגנו טרי
מלח פלפל
שמן זית
כפית סוכר (אופציונאלי)
לגיוון
5 מחטי רוזמרין קצוצות דק
5 שיני שום פרוסות לרוחב
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצלים, תוך כדי ערבוב עד כדי שקיפות.
2 מוסיפים שתי כפות קמח ומערבבים במשך דקה. לא לשרוף את הקמח!
3 בהדרגה מוסיפים את הציר ומערבבים היטב עם כף עץ. דואגים למסה אחידה, ללא גושי קמח. לאחר הוספה של שתי כוסות בערך, נוצרת רביכה עדינה ואחידה. מוסיפים את שאר הציר ומערבבים.
4 מוסיפים את קוביות העגבניות המקולפות, את רסק העגבניות, זר התבלינים מלח ופלפל.
5 מבשלים כחמש עשרה דקות.
6 מוציאים את זר התבלינים וטוחנים את המרק עם בלנדר מוט או בבלנדר רגיל.
7 טועמים ומתקנים תיבול. אם חמיצות העגבניות גבוהה מידי, אפשר להוסיף טיפה סוכר (חצי כפית, לערבב היטב ושוב לטעום).
גיוון (אופציונאלי):
1 במחבת קטנה, על אש נמוכה מאד, מטגנים בשמן זית את פרוסות השום, במשך 15-20 דקות. בשום פנים ואופן לא להשחים אותן.
2 אם אוהבים את טעם הרוזמרין, מוסיפים בחמש הדקות האחרונות גם 5 מחטי רוזמרין קצוצות דק.
3 מוסיפים את השום עם, או בלי, הרוזמרין לצלחת ההגשה ועליה מוזגים את המרק.
4 למרק עדין יותר, ניתן לסנן את המרק דרך מסננת עדינה, תוך כדי מעיכה של המרק. בתיאבון.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות):
אנרגיה | 231 קלוריות |
חלבונים | 6 גרם |
פחמימות | 36 גרם |
שומנים | 8 גרם |