אושפלו
המנה הבוכרית המפורסמת, כאן בגרסה עם בשר שריר, גזר, חמוציות, גרגרי חומוס, צימוקים, וגם ראש שלם של שום שמתבשל לאיטו בתחתית סיר ומחכה רק לנו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
4 גזרים
2 בצלים
1/2 ק"ג בשר שריר, חתוך לקוביות
שמן קנולה
מלח
1/2 קילו אורז פרסי
חופן צימוק אוזבקי
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר להשתמש בקפואים)
חופן ברבריס או חמוציות מיובשות
מלח פלפל שחור
כפית כמון
כף פפריקה
1 פלפל חריף קצוץ (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
ראש שום שלם בקליפתו
אופן ההכנה:
1 מחממים את השמן בסיר גדול.
2 מוסיפים את הבצל והבשר ומטגנים 12 דקות עד להזהבה. מוסיפים חצי מהגזר ומטגנים 5 דקות נוספות.
3 מתבלים במלח, מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה וחצי עד ריכוך חלקי של הבשר. בסוף הבישול רוב הנוזלים אמורים להתאדות.
4 משרים את האורז במים רותחים עם מעם מלח 15 דקות. מסננים.
5 מניחים שום במרכז תבשיל הבשר, מעליו מניחים בשכבה אחת את שאר הגזר, הצימוקים, החמוציות וגרגרי החומוס. מניחים מעל את האורז בשכבה אחת.
6 סוגרים את הסיר ומאדים מעל להבה נמוכה את כל הנוזלים במשך 20 דקות, עד שהאורז רך לחלוטין. אם צריך מוסיפים מעט מים. מערבבים מדי פעם.
7 מפזרים מעל את הפלפל החריף הקצוץ, מבשלים 5 דקות נוספות ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.