צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
סלט מוסר ים נא בהל וסומק
מנה ראשונה נפלאה בטעמים מפתיעים ובהכנה סופר קלילה – ומילה שלנו: תכינו כפול
בת-שי עוז | מאסטר שף
| פורסם 19/04/21
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 יח' פילה מוסר ים ללא עצמות
רבע כפית הל טחון
חצי כוס מלח
חצי כוס סוכר
לסלט:
חופן עלי כוסברה
חופן עלי שמיר
חופן עלי נענע
1 שומר חתוך דק במנדולינה
1 עגבנייה
לרוטב:
1 צ׳ילי חריף
מיץ מליים אחד
שלוש כפות שמן זית
חצי כפית סומק
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 מערבבים מלח, סוכר והל, מצפים היטב את נתח הדג ומניחים לרבע שעה לפחות. שוטפים את התבלינים מהדג, מייבשים היטב ופורסים לפרוסות דקות.
2 במכתש ועלי מועכים את כל חומרי הרוטב.
3 מערבבים יחד את העלים, השומר והרוטב, מסדרים מעל את נתחי הדג, סוחטים מעל הכל את העגבנייה ומזלפים שמן זית.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.