אוכל
צילום׃ דניאל בר און

ארוחת בוקר מרוקאית

ארוחה שכל כולה קולולו: להתחיל את היום בארוחה מרוקאית הכוללת שקשוקה, לחם פרנה, ספינג' ומופלטה. לא מעט עבודה אבל בינינו? זה שווה את זה

ריקי סוויסה | מאסטר שף | פורסם 11/02/14 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 158 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לספינג':

1/2 קילו קמח מנופה

3 כפות סוכר

1/2 כף שמרים יבשים

1 ביצה

קומץ מלח

2 כוסות מים פושרים

1 כף ברנדי

2 כפות שמן

אבקת סוכר

ללחם פרנה:

1/2 קילו קמח מנופה

כף שמרים יבשים

כף סוכר

2 כוסות מים פושרים

כף מלח

למופלטה:

1/2 קילו קמח

1/2 כף שמרים

כפית מלח

2 כפות סוכר

2 כפות שמן רגיל

מים פושרים

חמאה

דבש חם

לשקשוקה:

4-5 שיני שום קצוץ

2 כפות שמן זית

עלי תרד

עלי נענע

צרור כוסברה

צרור פטרוזליה

בצל ירוק

2 פלפלים חריפים ירוקים ואדומים

גבינת פרומעז (לפי הטעם)

4 ביצים

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 הספינג': בקערה עמוקה שמים את הקמח, סוכר, שמרים וביצה ומתחילים ללוש את הבצק. תוך כדי לישה מתחילים ליצוק את המים והברנדי בהדרגה עד לקבלת עיסה דביקה. לאחר מכן מוסיפים מלח וממשיכים ללוש. לשים כ-5 דקות ומוסיפים את השמן. בעזרת השמן אוספים את הבצק מהקערה ומאחדים לגוש אחד. עוטפים את הקערה בניילון הנצמד ומניחים בצד לתפיחה של חצי שעה. לאחר מכן לשים את הבצק כ-5 דקות נוספות. עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו לתפוח עוד כ-15-20 דקות. כאשר הבצק מכפיל את נפחו קורצים כדורי בצק בעזרת הידיים ויוצרים מעין דונאט עם חור באמצע. זורקים למחבת שמן עמוק שחומם מראש. מטגנים עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים את הספינג' ומניחים על נייר סופג כדי לספוג את השמן. מפזרים מעל מעט אבקת סוכר ומגישים.

2 לחם הפרנה: לתוך קערה עמוקה מנפים את הקמח. מוסיפים שמרים ומערבבים. מוסיפים כף סוכר ושוב מערבבים. מתחילים לצקת את המים. לשים עד לקבלת בצק דביק. מוסיפים לבצק את המלח וממשיכים לערבב. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה. כעבור חצי שעה לשים מעט את הבצק (מרטיבים היטב את הידיים מכיוון שהבצק דביק מאוד). מחזירים את הבצק לקערה ומתפיחים כחצי שעה נוספת. חוזרים על הפעולה שלוש פעמים, סה"כ שלוש התפחות. בינתיים מחממים תנור על חום של 250 מעלות, וכשהבצק בפעם השלישית מכפיל את נפחו ,מניחים את הבצק בנייר אפייה בתבנית , נותנים לבצק לנוח על גבי התבנית עוד כ-10 דק, ובתום 10 הדקות מכניסים לתנור ל-30 דקות, עד למראה חום זהוב.

3 המופלטה: בקערה מנפים קמח, מוסיפים את השמרים, המלח והסוכר ויוצקים לתוך התערובת את המים הפושרים, עד לקבלת בצק נעים ולא דביק (אם יש צורך אפשר להוסיף עוד קמח). נותנים לבצק לנוח כ-10 דקות ויוצרים כדורי בצק קטנים על גבי מגש. מכסים במגבת שלא יתייבשו למשך רבע שעה-עשרים דקות.

4 כעבור 20 דקות מניחים כדור בצק על גבי שיש או משטח חלק אחר ויוצקים מעט שמן על הכדור. מתחילים לפתוח את הכדור באמצעות הידיים עד שהופך לבצק דק ביותר.

5 על אש גבוהה מאוד מחממים מחבת כבדה ללא שמן. מניחים את המופלטה על המחבת ומתחילים לפתוח את כדור הבצק הבא. כשהמופלטה מתחילה לקבל צבע זהוב מלמטה הופכים אותה ומניחים את הכדור הבא מעל הצד השזוף. עושים את הפעולה עד לקבלת כ-20 מופלטות, אחת על גבי השנייה. כאשר בכל פעם שהופכים את המופלטות הופכים את כולן יחד. מגישים עם חמאה ודבש חם.

6 השקשוקה: מטגנים שום, קוצצים את כל הירקות הירוקים ומטגנים ביחד עם השום. מוסיפים את הפלפלים האדומים והירוקים, מפלפלים וממליחים. כאשר התערובת מטוגנת היטב פורסים את הגבינה לעיגולים ומפזרים על גבי המחבת. לבסוף מוסיפים את הביצים למספר דקות ומכסים את המחבת. מפלפלים וממליחים בשנית, מנמיכים את האש והשקשוקה מוכנה. מגישים את השקשוקה עם הלחם פרנה. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים