אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מאסטר שף

פילה לברק עם ירקות ירוקים והדרים

מנה עיקרית שהיא כולה קלילות – גם בהכנה וגם בטעמים, וניחוח ההדרים? משגע!

עדי ויינברג, תאיר מורדוך, גיא בימקה | מאסטר שף | פורסם 20/02/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ירקות ירוקים:

15-10 במיה

15-10 שעועית ירוקה

מיץ מחצי תפוז

מיץ מרבע לימון

4 עלי מנגולד, החלק הירוק בלבד

מלח, פלפל

1 שן שום שלמה

50 גרם חמאה

כמה כפות שמן זית

גרידת תפוז

גרידת לימון

לדג:

8 יח' פילה לברק

עלים מגבעול 1 של אורגנו טרי, קצוצים

כמה כפות יוגורט עיזים

פלפל חריף קצוץ

אופן ההכנה:

1 מלהיטים מחבת וצורבים במיה ושעועית ירוקה. מוסיפים מעט שמן זית ואז סוחטים חצי תפוז ורבע לימון ומוסיפים מלח, פלפל ושן שום אחת מעוכה.

2 חותכים את המנגולד לרצועות ומקפיצים עם הירקות. מוסיפים קצת חמאה.

3 מפזרים מעל הכל אורגנו טרי קצוץ, גרידת תפוז, גרידת לימון ומכבים את האש. 

4 ממליחים ומפלפלים את נתחי הדג. מחממים מחבת ומוסיפים סמנה. מניחים את הדגים על הצד של העור ולוחצים קצת על הדג כמה שניות כדי שלא יתקפל. צורבים כמה דקות מכל צד.

5 מרכיבים: שמים על הצלחת יוגורט, מעליו את הירקות ומעליהם את הדג. מוסיפים גרידת תפוז ולימון מעל ופלפל חריף קצוץ.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.