אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מאסטר שף

קארי דגים תאילנדי

הנה לכם קארי דגים עדין במיוחד, עם ברוקולי, אפונה והמון ירוקים, נתחי פילה לוקוס, חלב קוקוס ותיבול עדין של ג'ינג'ר ובזיליקום. מה, קארי בלי חריף? כן, מסתבר שיש דבר כזה, וזה עובד נהדר

טום אביב | מאסטר שף | פורסם 08/12/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.7 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

פילה לוקוס

חצי פחית חלב קוקוס

50 גרם אפונה ירוקה מוקפאת

50 גרם ברוקולי מוקפא

מלח

פלפל שחור

למחית הקארי:

2 כפות שמן

4 טבליות ג'ינג'ר קפוא

2 טבליות בצל קפוא

2 טבליות בזיליקום קפוא

2 טבליות כוסברה קפוא

70 גרם אפונה ירוקה מוקפאת

אופן ההכנה:

1 מחית הקארי: מטגנים את כל חומרי המחית בסיר כ-7 דקות, עד שהנוזלים מתאדים.

2 מוסיפים את חלב הקוקוס לאט לאט ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מקפיצים במחבת ליד את האפונה והברוקולי ומעבירים לתערובת שבסיר. ממליחים ומפלפלים (אפשר להוסיף גם כפית סוכר).

4 חותכים את פילה הלוקוס לקוביות וממליחים. מכניסים את הדג לסיר, ומבשלים 5 דקות על אש בינונית-נמוכה.

5 מגישים בקערה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים

>> בן הזוג של טום למשימה היה שף יובל בן נריה. הנה המתכון שלו