טאקו עם שקדי עגל וסינטה
הנשנוש המקסיקני המושלם שמכינים די בקלות: טורטיות רכות עם תבשיל סינטה ושקדי עגל יחד עם ממרח שעועית מעושן. יש גם מתכון לטורטיות עצמן אבל לא נגלה לאף אחד אם תשתמשו גם בטורטיות מוכנות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
לטורטיות:
חצי כוס קמח
קורט מלח
מים לפי הצורך
לבשר:
400 גרם סינטה
150 גרם שקדי עגל
2 כפות שמן
כפית פפריקה מעושנת
קורט מלח
קורט פלפל
לירקות:
2 עגבניות
1 בצל
חופן כוסברה
כף שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח
לממרח השעועית:
1 כוס שעועית אדומה מבושלת
כף שמן זית
1 שן שום כתושה
חצי כפית פפריקה מעושנת
אופן ההכנה:
1 מכינים את הטורטיות: מערבבים את הקמח והמלח. מוסיפים מים עד לקבלת עיסה די דביקה. יוצרים ממנה עיגולים ומניחים בין שני ניירות אפייה. אופים על מחבת חמה משני הצדדים.
2 מכינים את המילוי: פורסים את הסינטה לרצועות. מחממים כף שמן זית במחבת ומקפיצים את פרוסות הסינטה עם חצי מכמות הפפריקה המעושנת, המלח והפלפל.
3 מחממים את כף השמן הנותרת במחבת נפרדת. מקפיצים את שקדי העגל עם החצי הנותר של הפפריקה המעושנת, המלח והפלפל.
4. חותכים את העגבניות והבצל והכוסברה, מתבלים במעט שמן זית, לימון ומלח.
5 מכינים את ממרח השעועית: מחממים את השמן במחבת ומקפיצים מעט את השעועית. טוחנים חצי מכמות השעועית עם השום, הלימון, המלח ומעט שמן זית. מערבבים עם השעועית שלא נטחנה.
6 מגישים את הטורטיות עם שני סוגי הבשר, הירקות וממרח השעועית מעליהן.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.