אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

קציצות לוקוס ברוטב מרוקאי חריף עם פרנה

השדרוג הכי שווה שיש לדגים מרוקאים: קציצות לוקוס עסיסיות ברוטב חריף שכיף לנגב. ואם כבר לנגב, אז עם פרנה ביתית שמכינים די בקלות

בר פינס | יהודה עמר | מאסטר שף | פורסם 27/12/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לרוטב הלימון:

3 שיני שום

5 כפות שמנת חמוצה

כף ממרח לימון כבוש

לפרנה:

1 קילו קמח

2 כפות שמרים טריים

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

3 כוסות מים

כף שמן זית

לרוטב:

4 כפות שמן

צרור כוסברה

כף פפריקה

כפית מלח גס

3 כוסות מים חמים

1 תפוח אדמה מקולף ופרוס לפרוסות

1 כוס גרגירי חומוס מבושלים

לקציצות:

פילטים מ-2 דגי לוקוס

צרור כוסברה

5 שיני שום 

כף עריסה

כפית כמון

קורט מלח

כף שמן

אופן ההכנה:

1.  מכינים את רוטב הלימון- במוט בלנדר טוחנים שום, שמנת חמוצה ולימון כבוש עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מכינים את בצק הפרנה: שמים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים מלח, מים ושמן ולשים במיקסר כ-10 דקות. מכסים ומניחים לבצק לנוח 20 דקות.

3 יוצרים מהבצק 8 לחמניות פרנה אובליות, מניחים כ-20 דקות לתפיחה ומחממים תנור ל-180 מעלות. כשהתנור חם מעבירים אליו את הפרנה ואופים כ-15-20 דקות, עד שהבצק שחום.

4 מכינים את הרוטב: במחבת עמוקה מחממים שמן ומוסיפים כוסברה קצוצה,פפריקה ומלח גס. מערבבים היטב. מוסיפים מים חמים, את החומוס ואת פרוסות תפוח האדמה ומביאים לרתיחה.

5 מכינים את הקציצות- טוחנים את הלוקוס, הכוסברה והשום ומערבבים עם העריסה, הכמון, המלח והשמן. יוצרים מהתערובת קציצות.

6. מניחים את הקציצות בתוך הרוטב המתבשל עד שהן מוכנות, כ-10-15 דקות.

7 מגישים את הקציצות עם הרוטב ועם רוטב הלימון בצד הצלחת.