קציצות לוקוס ברוטב מרוקאי חריף עם פרנה
השדרוג הכי שווה שיש לדגים מרוקאים: קציצות לוקוס עסיסיות ברוטב חריף שכיף לנגב. ואם כבר לנגב, אז עם פרנה ביתית שמכינים די בקלות
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
לרוטב הלימון:
3 שיני שום
5 כפות שמנת חמוצה
כף ממרח לימון כבוש
לפרנה:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים טריים
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
3 כוסות מים
כף שמן זית
לרוטב:
4 כפות שמן
צרור כוסברה
כף פפריקה
כפית מלח גס
3 כוסות מים חמים
1 תפוח אדמה מקולף ופרוס לפרוסות
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
לקציצות:
פילטים מ-2 דגי לוקוס
צרור כוסברה
5 שיני שום
כף עריסה
כפית כמון
קורט מלח
כף שמן
אופן ההכנה:
1. מכינים את רוטב הלימון- במוט בלנדר טוחנים שום, שמנת חמוצה ולימון כבוש עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מכינים את בצק הפרנה: שמים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים מלח, מים ושמן ולשים במיקסר כ-10 דקות. מכסים ומניחים לבצק לנוח 20 דקות.
3 יוצרים מהבצק 8 לחמניות פרנה אובליות, מניחים כ-20 דקות לתפיחה ומחממים תנור ל-180 מעלות. כשהתנור חם מעבירים אליו את הפרנה ואופים כ-15-20 דקות, עד שהבצק שחום.
4 מכינים את הרוטב: במחבת עמוקה מחממים שמן ומוסיפים כוסברה קצוצה,פפריקה ומלח גס. מערבבים היטב. מוסיפים מים חמים, את החומוס ואת פרוסות תפוח האדמה ומביאים לרתיחה.
5 מכינים את הקציצות- טוחנים את הלוקוס, הכוסברה והשום ומערבבים עם העריסה, הכמון, המלח והשמן. יוצרים מהתערובת קציצות.
6. מניחים את הקציצות בתוך הרוטב המתבשל עד שהן מוכנות, כ-10-15 דקות.
7 מגישים את הקציצות עם הרוטב ועם רוטב הלימון בצד הצלחת.