קבב בפיתה עם קרם חציל
מה הולך הכי טוב עם קבב ביתי בפיתה? קרם חציל בטחינה עם המון שום וסלט עגבניות חריף שאתם חייבים לנסות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לקרם חציל:
2 חצילים
6 שיני שום
3 כפות טחינה
פלפל שחור
מלח
מיץ מחצי לימון
לקציצות:
2 כפות שמן
1 בצל קצוץ
חצי צרור כוסברה קצוצה
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח
חצי קילו בשר טחון בקר
1 בצל קצוץ
חצי צרור כוסברה קצוצה
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח
לסט עגבניות:
15 עגבניות שרי חתוכות לרצועות
1 פלפל חריף ירוק חתוך לקוביות קטנות
4 שיני שום כתושים
לימון כבוש קצוץ
רבע כוס שמן זית
כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
לפיתה:
4 פיתות
עמבה
אופן ההכנה:
1 מכינים את קרם החצילים: מחממים תנור ל-250 מעלות וצולים בו את החצילים לחצי שעה, עד שהקליפה שלהם שרופה.
2 מקלפים את החצילים וטוחנים במעבד מזון יחד עם שאר מצרכי הקרם.
3 מכינים את הקציצות: מערבבים את כל המצרכים בקערה ויוצרים מהתערובת קציצות שטוחות.
4 מחממים מעט שמן במחבת פסים וצולים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד, לדרגת מדיום.
5 מכינים את הסלט: מערבבים את כל המצרכים של הסלט וממתינים כרבע שעה. מערבבים שוב.
6 מרכיבים את הפיתה: לוקחים חצי פיתה ושורפים קלות בעזרת ברנר משני הצדדים. מורחים בצד אחד קרם חציל ובצד השני מורחים עמבה. שמים 3 קציצות קבב ומוסיפים מעל סלט עגבניות חריף. מגישים.