אוכל
צילום׃ shutterstock

עוף בשומר, כרפס ואפונה

חגיגה של ירוק במתכון שוקי העוף של סמדי בומבה

סמדר וקנין | מאסטר שף | פורסם 24/11/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 183 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (3 מנות):

שמן צמחי

6 שוקי עוף

2 ראשי שומר

1 כרפס (סלרי) עלים

1 חבילה אפונה קפואה (800 גרם)

1 בצל

ראש שום

צרור שמיר

מלח

פלפל שחור

כורכום

אופן ההכנה:

1 חותכים את הבצל לקוביות, פורסים את השומר לפרוסות וחותכים את הסלרי (גבעולים + עלים) לחתיכות בגודל 2-3 ס"מ.

2 יוצקים שמן לסיר, מטגנים את העוף ומוציאים.

3 מכניסים את הבצל לתוך הסיר עם שאריות השמן ומטגנים לשקיפות.

4 מוסיפים את השומר, מערבבים וממשיכים בטיגון.

5 מוסיפים את גבעולי הסלרי וחצי מכמות עלי הסלרי, מערבבים וממשיכים לטגן.

6 מכניסים שום, מחזירים את העוף ויוצקים מים רותחים עד למחצית גובה העוף.

7 מפזרים למעלה את האפונה. מתבלים במלח פלפל, סוגרים ומבשלים על להבה בינונית 45 דקות.

8 לקראת סוף הבישול מכניסים לסיר את שארית עלי הכרפס ועלי השמיר הקצוצים.

** אפשר להכפיל את כמות העוף או להחליף את השוקיים בירכיים, אין צורך לשנות את כמות הרוטב.