בצלים ממולאים
מנה ביתית שעושה חשק להעמיד סיר ושירד כבר גשם אמיתי: בצלים ממולאים בבשר טחון, עגבניות שרי, צנוברים וקוסקוס, עם תחתיות ארטישוק וגרגירי חומוס. אפשר גם להכין בגרסה צמחונית - פשוט החליפו את הבשר בטופו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
6 בצלים
למילוי:
כוס קוסקוס (או קינואה, לנמנעים מגלוטן)
10 עגבניות שרי
חופן נענע טרייה קצוצה
חופן צנוברים קלויים
חצי ק"ג בשר טחון (או טופו, לצמחונים)
מלח
פלפל שחור
פפריקה
כורכום
לסיר:
שמן זית
כרישה, קצוצה
4 שיני שום, פרוסות
מלח
פלפל לבן
כורכום
שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות קטנות
שורש סלרי, חתוך לקוביות קטנות
כוס חומוס מבושל
תחתיות ארטישוק, קצוצות לקוביות קטנות
לרוטב:
מיץ לימון מ-4 לימונים
כף סוכר
שליש כוס שמן זית
שלושת רבעי כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הבצלים בסיר עם מים רותחים עד שהם מתרככים.
2 מכינים את תערובת המילוי: מערבבים בקערה את הקוסקוס, עגבניות השרי, הנענע, הצנוברים והבשר הטחון ומתבלים במלח, פלפל, פפריקה מתוקה וכורכום.
3 מקלפים את גלדי הבצל וממלאים בתערובת המילוי.
4 מחממים בסיר רחב שמן זית ומוסיפים כרישה קצוצה ושום. מתבלים במלח, פלפל לבן וכורכום.
5 מוסיפים את שורש הפטרוזיליה ושורש הסלרי ומערבבים. מוסיפים גם את החומוס ותחתיות הארטישוק.
6 מערבבים את חומרי הרוטב היטב ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה וחצי.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים