ספינג' קבב דגים וצ'יפס על מקל למון גראס
קציצת דגים בניחוח אסייתי עטופה בבצק ספינג', בקוביות צ'יפס ובפירורי פנקו – והכל מטוגן בשמן עמוק למקסימום פריכות, וכן – למקסימום שחיתות
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לציפוי ספינג':
כוס ושלושת רבעי קמח
כף שמרים
כף אבקת אפייה
כף סויה
מלח, פלפל
לצ'יפס:
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
כוס פירורי פאנקו
לקבב דגים:
2 פילטים של מוסר ים
חצי חבילת כוסברה קצוצה
חופן עלי בזיליקום קצוצים
כף ג'ינג'ר קצוץ
כף פלפל חריף קצוץ
2 כפות סויה
חצי כפית רוטב דגים
4 בצלי שאלוט קצוצים
לאיולי:
3 חלמונים
כף חומץ
כוס שמן זרעי ענבים
2 שיני שום
חצי פלפל חריף
רבע שורש ג'ינג'ר קצוץ
מיץ מליים
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1 לשים בקערה את כל חומרי הבצק לספינג' ומניחים לתפיחה לשעה.
2 שוטפים היטב את קוביות תפוחי האדמה כמה פעמים כדי להוציא עמילן ומבושלים חצי בישול.
3 לשים היטב את כל חומרי הקבב, ומקבבים מסביב לענפי למון גראס (אם אין מצמידים לשיפוד).
4 טובלים את הקבב המשופד בבצק הספינג'.
5 מצמידים כמה קוביות תפוחי אדמה לבצק הספינג', ומצפים בפירורי פאנקו.
6 מטגנים את הקבבים המצופים בשמן עמוק ומעבירים למסננת.
7 במעבד מזון מערבלים חלמונים עם חומץ ומצרפים שמן זרעי ענבים, פלפל חריף, ג'ינג'ר, שום, מיץ ליים, מלח ופלפל ליצירת האיולי.
8 מגישים את האיולי לצד הקבבים המצופים.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.