קציצות הגמר של יהודה עמר
הקציצות שיהודה עמר הכין בגמר "מאסטר שף" הן להיט אמיתי: קציצות בקר מצופות בסולת ומבושלות ברוטב עם מנגולד, על פוקצ'ה ביתית פריכה. מי רצה את המתכון המושלם? הנה הוא פה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לפוקצ'ה:
500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים
1 כף סוכר
כוס וחצי מים פושרים
חצי כף מלח
לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
80 גרם שומן כבש, קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 בצל, קצוץ
3 כפות פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
ראס אל חנות
אגוז מוסקט
2 כפות שמן, לטיגון
1 ביצה טרופה, לציפוי
סולת, לציפוי
לרוטב:
רבע כוס שמן קנולה
2 כפות אריסה
4 שיני שום, פרוסות
חצי כף כמון
1 כף מלח
חצי כף כורכום
חבילת עלי מנגולד, חלוטים במים חמים וקצוצים
כף לימון כבוש, חתוך לקוביות
1 כוס מים
לרוטב הירוק:
צרור כוסברה
חופן שמיר
מיץ מ-2 לימונים
מלח
פלפל צ'ילי ירוק חריף (לא חייבים את כולו)
אופן ההכנה:
1 מכינים את הפוקצ'ה: מערבבים במיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר, המים והמלח. לשים כ-10 דקות לבצק חלק. מניחים בצד להתפחה של כשעה.
2 מכינים את הקציצות: מערבבים את הבשר, שומן הכבש, הפטרוזיליה, הבצל, פירורי הלחם, המלח, הפלפל השחור, הראס אל חנות ואגוז המוסקט.
3 מכינים את הרוטב: מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את האריסה, השום, הכמון, המלח והכורכום. מערבבים. מוסיפים את הלימון הכבוש ואת המנגולד ומערבבים. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כמה דקות.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות. יוצרים מהבצק צורות של פוקצ'ה ואופים כ-20-25 דקות, עד שהבצק שחום.
5 מחממים שמן במחבת. טובלים את הקציצות בביצה הטרופה, לאחר מכן טובלים בסולת ומצפים מכל הצדדים. מטגנים עד שהן שחומות מכל הצדדים, מעבירים לרוטב ומבשלים כמה דקות עד שהקציצות רכות.
6 מכינים את הרוטב הירוק: טוחנים במעבד מזון את הכוסברה, השמיר, מיץ הלימון, המלח והצ'ילי לרוטב אחיד.
7 מגישים את הפוקצ'ה עם קציצות מעליה ומעט מהרוטב הירוק.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.