אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

צלעות על מצע פלפלים

צלעות עשויות כמו שצריך זה תמיד כיף, כאן עם טאצ' קטן של מרווה לסיום צלייה מושלם, אבל הקטע האמיתי של המנה: הסלט הוא המצע. כן, כן - לא פירה, לא אורז, סלט טרי. לא תאמינו כמה זה טוב

רחלי קדוש | מאסטר שף | פורסם 19/07/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.1 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

9 צלעות טלה, מופרדות (כל צלע בנפרד)

מלח ופלפל שחור

4 כפות שמן זית

2-3 גבעולי מרווה

חופן קטן שקדים פרוסים קלויים, להגשה

לסלט:

3 יחידות שומר בייבי (שומר קטן), חתוך לקוביות קטנות

1 פלפל אדום חי, חתוך לקוביות קטנות

1/2 פלפל ירוק חריף, חתוך לקוביות קטנות

2 פלפל כתום טינקרבל, חתוך לקוביות קטנות

חופן עלי בייבי, קצוצים דק

חופן עלי כוסברה, קצוצים דק

חופן עלי שמיר, קצוצים דק

חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק

1-2 שיני שום כתושות

מיץ מחצי לימון או יותר

3-4 כפות שמן זית

מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:

1 לסלט: שמים את כל הירקות החתוכים והעלים הקצוצים בקערה. מתבלים במלח ופלפל לבן, שמן זית והרבה מיץ לימון.

2 מתבלים את הצלעות במלח גס, פלפל שחור גרוס ושמן זית ומשרים בקערה כחמש דקות.

3 מחממים מחבת על חום גבוה וצולים את הצלעות 2-3 דקות בכל צד. בדקה האחרונה לבישול מוסיפים את המרווה למחבת ומערבבים מעט, כדי שהריח שלה יעשיר את טעם הצלעות.

4 המנה מוגשת בתוך נייר פרגמנט/אפייה כאשר הסלט מונח למטה והצלעות מעל. לפני ההגשה זורים מעל מעט שקדים פרוסים קלוים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.