צלעות על מצע פלפלים
צלעות עשויות כמו שצריך זה תמיד כיף, כאן עם טאצ' קטן של מרווה לסיום צלייה מושלם, אבל הקטע האמיתי של המנה: הסלט הוא המצע. כן, כן - לא פירה, לא אורז, סלט טרי. לא תאמינו כמה זה טוב
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
9 צלעות טלה, מופרדות (כל צלע בנפרד)
מלח ופלפל שחור
4 כפות שמן זית
2-3 גבעולי מרווה
חופן קטן שקדים פרוסים קלויים, להגשה
לסלט:
3 יחידות שומר בייבי (שומר קטן), חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל אדום חי, חתוך לקוביות קטנות
1/2 פלפל ירוק חריף, חתוך לקוביות קטנות
2 פלפל כתום טינקרבל, חתוך לקוביות קטנות
חופן עלי בייבי, קצוצים דק
חופן עלי כוסברה, קצוצים דק
חופן עלי שמיר, קצוצים דק
חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
1-2 שיני שום כתושות
מיץ מחצי לימון או יותר
3-4 כפות שמן זית
מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה:
1 לסלט: שמים את כל הירקות החתוכים והעלים הקצוצים בקערה. מתבלים במלח ופלפל לבן, שמן זית והרבה מיץ לימון.
2 מתבלים את הצלעות במלח גס, פלפל שחור גרוס ושמן זית ומשרים בקערה כחמש דקות.
3 מחממים מחבת על חום גבוה וצולים את הצלעות 2-3 דקות בכל צד. בדקה האחרונה לבישול מוסיפים את המרווה למחבת ומערבבים מעט, כדי שהריח שלה יעשיר את טעם הצלעות.
4 המנה מוגשת בתוך נייר פרגמנט/אפייה כאשר הסלט מונח למטה והצלעות מעל. לפני ההגשה זורים מעל מעט שקדים פרוסים קלוים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.