פיש אנד צ'יפס ים תיכוני
גרסה עם תיבול פיקנטי שמושך את הקלאסיקה הבריטית אל עבר מחוזות ים תיכוניים. אל תוותרו על האיולי סחוג!
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לדגים:
2 פילה לברק נקי מעור
2 כוסות קמח
כוס קורנפלור
כפית מלח
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
כפית כורכום
בקבוק בירה (לא חייבים להשתמש בכולו)
לצ'יפס:
3 תפוחי אדמה
שמן קנולה לטיגון עמוק
לאיולי:
3 חלמונים
כפית חומץ
כפית חרדל
קורט מלח
חצי כוס שמן זרעי ענבים
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
צרור נענע
2 שיני שום קצוצות
חצי לימון
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 בלילה: מערבבים בקערה קמח, קורנפלור, מלח, פפריקה וכורכום. שופכים בירה ומערבבים עד שמתאחד לבלילה לא סמיכה מדי. מכניסים למקרר ולהתייצבות.
2 איולי סחוג: במעבד מזון שמים חלמונים, חומץ, חרדל ומלח ומתחילים לעבד. תוך כדי מזלפים פנימה שמן זרעי ענבים, לאט לאט, עד שמתייצב למיונז.
3 קוצצים פטרוזיליה, נענע וכוסברה ומוסיפים שום קצוץ, לימון, שמן זית, מלח ופלפל. מאחדים את המיונז והסחוג יחד.
4 צ'יפס: פורסים את תפוחי האדמה במנדולינה ומטגנים בשמן עמוק עד שקראנצ'י. מוציאים למסננת וממליחים.
5 חוצים את הפילטים באמצע, מקמחים, טובלים בבלילה ומטגנים בשמן עמוק. מוציאים למסננת.
6 מגישים: מניחים בצלחת ערמת צ'יפס ו-3 נתחי דג, ובצד צלוחית קטנה עם איולי.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.