קבב עיראקי על פיתה ועלי מנגולד
אם תשאלי את סגן ראש עיריית נתניה, זה הקבב של העיר: קבב עיראקי אסלי על פיתה עיראקית על סלט רענן
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
400 גרם בשר בקר טרי ללא שומן, טחון פעם אחת
200 גרם שומן כבש טחון
3 בצלים בינוניים, קצוצים דק מאוד
פלפל שחור
מלח
לפיתה:
2 כוסות קמח
חצי כפית סוכר
10 גרם שמרים
כוס עד כוס וחצי מים
חצי כפית מלח
1-2 כפות שמן
מעט שמן זית, למריחה
למנגולד:
10 עלי מנגולד, ללא החלק הלבן
1 בצל בינוני, קצוץ
שמן לטיגון
מלח
קורט סוכר
אופן ההכנה:
1 הבשר: מערבבים את הבשר עם השומן. מכניסים את השומן בהדרגתיות עד שנוצר מינון נכון ביחס לבשר.
2 סוחטים מהבצלים הקצוצים את הנוזלים ומתבלים בפלפל שחור ובמלח.
3 מערבבים את הבשר והבצל ובודקים טעמים.
4 מקבבים כ-100 גרם מתערובת הבשר על שיפוד ומטגנים על פלנצ'ה חמה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבשר.
5 המנגולד: חולטים את על המנגולד במים רותחים כ-20 דקות. במקביל מטגנים את הבצל עד הזהבה.
6 קוצצים דק את עלי המנגולד ומוסיפים למחבת לצריבה קלה. ממליחים ומוסיפים סוכר ומניחים למנוחה בצד.
7 הפיתות: מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים ומוסיפים את המים. לשים קלות, ומוסיפים את המלח והשמן. לשים עד לקבלת בצק אחיד ומניחים לתפיחה של שעה.
8 מכדררים כדורים מהבצק ומשטחים על משטח עבודה מקומח. מורחים מעט שמן זית על הפיתות וצולים על מחבת משני הצדדים.
9 מפזרים את המנגולד על הפיתה ומסדרים את הקבב. מגישים.