אוכל
צילום׃ מאסטר שף, שידורי קשת

קבב עיראקי על פיתה ועלי מנגולד

אם תשאלי את סגן ראש עיריית נתניה, זה הקבב של העיר: קבב עיראקי אסלי על פיתה עיראקית על סלט רענן

אלי דלל | מאסטר שף | פורסם 28/05/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 93 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

400 גרם בשר בקר טרי ללא שומן, טחון פעם אחת

200 גרם שומן כבש טחון

3 בצלים בינוניים, קצוצים דק מאוד

פלפל שחור

מלח

לפיתה:

2 כוסות קמח

חצי כפית סוכר

10 גרם שמרים

כוס עד כוס וחצי מים

חצי כפית מלח

1-2 כפות שמן

מעט שמן זית, למריחה

למנגולד:

10 עלי מנגולד, ללא החלק הלבן

1 בצל בינוני, קצוץ

שמן לטיגון

מלח

קורט סוכר

אופן ההכנה:

1 הבשר: מערבבים את הבשר עם השומן. מכניסים את השומן בהדרגתיות עד שנוצר מינון נכון ביחס לבשר.

2 סוחטים מהבצלים הקצוצים את הנוזלים ומתבלים בפלפל שחור ובמלח.

3 מערבבים את הבשר והבצל ובודקים טעמים.

4 מקבבים כ-100 גרם מתערובת הבשר על שיפוד ומטגנים על פלנצ'ה חמה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבשר.

5 המנגולד: חולטים את על המנגולד במים רותחים כ-20 דקות. במקביל מטגנים את הבצל עד הזהבה.

6 קוצצים דק את עלי המנגולד ומוסיפים למחבת לצריבה קלה. ממליחים ומוסיפים סוכר ומניחים למנוחה בצד.

7 הפיתות: מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים ומוסיפים את המים. לשים קלות, ומוסיפים את המלח והשמן. לשים עד לקבלת בצק אחיד ומניחים לתפיחה של שעה.

8 מכדררים כדורים מהבצק ומשטחים על משטח עבודה מקומח. מורחים מעט שמן זית על הפיתות וצולים על מחבת משני הצדדים.

9 מפזרים את המנגולד על הפיתה ומסדרים את הקבב. מגישים.