פסטה חריפה עם לוקוס
רוטב עגבניות נשכני עם נתחי דג קונפי עדינים, וכל הטוב הזה על פסטה טרייה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לפסטה:
200 גרם קמח דורום
2 ביצים
1 חלמון
לרוטב עגבניות:
15 עגבניות שרי חצויות
4 עגבניות מגי קלופות
4 שיני שום
2 ענפי תימין
מלח ים, פלפל שחור
4 פלפלי צ'ילי (שרופים על האש של הכיריים)
1 כף סוכר חום
חמאה 50 גרם
כף שמנת מתוקה
לקונפי דג:
150 גרם לוקוס
שמן זית
4 שיני שום פרוסות
5 פלפל עין הציפור
להגשה:
גבינת גרנה פדנו
אופן ההכנה:
1 מסדרים גבעת קמח על משטח העבודה, עושים גומה בקמח ומניחים בה את הביצה. טורפים במזלג ומאחדים את הקמח. לשים 10 דקות עד שהבצק קפיצי.
2 מרדדים במכונת פסטה על המצב הדק ביותר, מקפלים וחותכים לפסטה דקה. מבשלים במי מלח עם צ'ילי ובסוף הבישול מעבירים לרוטב.
3 מלהיטים מחבת ומוסיפים שמן זית. צורבים את העגבניות, מוסיפים תימין, תבלינים ואת הצ'ילי השרוף. מערבבים ומוסיפים חמאה ומעט שמנת. מסננים במסננת ומגיעים למרקם של הרוטב ללא הירקות.
4 קונפי: בסיר קטן ממלאים שמן זית עד חצי הגובה, מחממים, מוסיפים את השום והפלפל, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
5 ממליחים את הדג במלח שולחן, מדליקים את האש שוב ומכניסים את הדג. כשצבעו הופך ללבן – מוציאים מהשמן ומסננים.
6 מסדרים בצלחת ערימה של צ'ילי שרוף, מעליו את הפסטה ובין לבין חתיכות של לוקוס קונפי. מעל מגרדים גרנה פדנו.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.