אוכל
תמונת AVI׃ mako

סנדוויץ' בולונז, בשר וירקות בפוקאצ'ה

בשר טחון שהתבשל במשך לפחות שעה עם ירקות ויין והוכנס לאפייה בתוך בצק פוקאצ'ה. כדי לגלות כמה זה טעים תצטרכו להכין אותו לבד

מיטל שוויצמן | מאסטר שף | פורסם 14/01/14 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפוקאצ'ה:

250 גרם קמח

1/4 כפית שמרים יבשים

קורט מלח

1 כף סוכר מחוקה

1/2 1 כף שמן זית

3/4 כוס מים

לבולונז:

1 גזר

1/2 בצל

2 גבעולי סלרי

2 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

1/4 פלפל ירוק חריף חתוך דק

500 גרם בשר בקר טחון

1/2 כוס יין אדום

100 גרם רסק עגבניות

חופן צנוברים

כוס מים רותחים

מלח

פלפל

חופן פטרוזיליה

שמן זית לזילוף

אופן ההכנה:

1 הבצק: מכניסים למערבל עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים יחד. מוסיפים את המלח והסוכר. מוסיפים בהדרגה את השמן ולאחר מכן את המים.

2 מערבלים במהירות איטית כ-10 דקות עד שהבצק גמיש ומבריק. מכסים את קערת המערבל בניילון נצמד עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3 הבולונז: חותכים את הבצל, הגזר והסלרי לריבועים קטנים. בסיר רחב מחממים שתי כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמזהיב. מוסיפים את הגזר, הסלרי, השום והפלפל החריף ומטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב עד שהבשר משחים. מוסיפים את היין האדום בהדרגה עד שהוא מתאדה קלות, את רסק העגבניות והצנוברים ומערבבים היטב.

4 מוסיפים את המים הרותחים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומכסים את הסיר על להבה נמוכה למשך שעה לפחות. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה.

5 מצננים את הבשר ולאחר מכן מסננים ומפרידים את הנוזלים שנותרו. (הבשר צריך להיות יבש ככל האפשר). את הרוטב הנותר מחזירים לסיר ומצמצמים לרוטב נוזלי וסמיך (ניתן להוסיף מעט רסק עגבניות, גם לסמיכות וגם לטעם).

6 מחממים תנור ל-200 מעלות. משטחים את הבצק בעזרת מערוך עד לעובי אחד ס"מ. בעזרת טבעת 12.5 ס''מ מסמנים עיגול. על כל עיגול בצק שמים כף בשר במרכז מושכים מעט את הקצוות ומקפלים על מנת שהבצק לא ייפתח בזמן האפייה. בוזקים שמן זית על כל סנדוויצ'ון. מכניסים לתנור למשך 15 דקות.

7 מצננים, חורצים עיגול קטן מלמעלה ושופכים מעט מהרוטב לתוכו.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים