פסטה קון סרדה – פסטת סרדינים
ככה אנחנו אוהבים את הפסטה שלנו - קלילה, מקורית ועוקצנית: רוטב נפלא של סרדינים ופלפלים חריפים, פסטה שמוקפצת איתם רק קצת במחבת ולסיום פירורי לחם וגרדת לימון. פשוט כיף של מנה, בחצי שעה של עבודה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
350 גרם ספגטי
שמן זית
4 שיני שום פרוסות דק
8 סרדינים גדולים טריים, נקיים ומפולטים מעצמות וחתוכים לקוביות גסות
1 פלפל ירוק חריף פרוס דק (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
½ צרור פטרוזיליה, קצוץ גס
עלים מ-½ צרור בזיליקום, קצוצים גס
עלים מ-½ צרור נענע, קצוצים גס
כוס פיסטוקים קצוצים
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות פירורי לחם יבשים
2 כפיות גרידת לימון
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן.
2 במחבת עם שמן זית מזהיבים את השום כדקה מעל להבה בינונית. מוסיפים את הסרדינים ואת הפלפל החריף ומבשלים במשך 3-4 דקות.
3 כאשר הסרדינים חצי מבושלים, מוסיפים למחבת את הפטרוזיליה, הבזיליקום והנענע, מערבבים בעדינות ומבשלים כדקה נוספת. מוסיפים מעט שמן זית ואת הפסטה המבושלת. אם המחבת נראית יבשה מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה.
4 מקפיצים בעדינות עד שהפסטה מצופה ברוטב. מוסיפים פיסטוקים, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
5 מניחים פסטה על צלחת הגשה, מפזרים מעל פירורי לחם ומעט גרידת לימון מגישים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.