חגיגה של בשר
מנה שהיא שלוש מנות: סיגר שקדי עגל עם עשבי תיבול בקרם חצילים, עצמות מוח ממולאות בכבד אווז ומוח עצם ופלפל חריף עוטף בשר אנטרקוט כבש
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לרוטב:
בקבוק יין אדום
מקל קינמון
אשכול ענבים
3 כפות דבש
לסיגר שקדי עגל:
2 חצילים בינוניים
שן שום
מעט צ'ילי
חצי כוס שמן
מלח גס
פלפל שחור
150 גרם שקדי עגל טרי
5 עלי סיגר
שמן, לטיגון
לעצמות המוח הממולאות:
4 עצמות מח
200 גרם כבד אווז
מלח גס
פלפל שחור
מעט פלפל צ'ילי טרי, קצוץ
שן שום
לפלפל הממולא אנטרקוט כבש:
250 גרם אנטרקוט כבש מיושן
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות לימון כבוש (עם הנוזל שלו)
קליפה מגוררת מתפוז או קלמנטינה
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור
3 פלפל חריף, או פלפל שושקה (אדום גדול ולא חריף)
אופן ההכנה:
1 שמים את היין בסיר קטן. מוסיפים מקל קינמון, ענבים ודבש ומצמצמים עד שמתקבלת רבע כמות מהמקור.
2 סיגר שקדי עגל: שורפים את החצילים בתנור עד לריכוך, מקלפים ושמים במסננת, כדי להיפטר מהנוזלים. טוחנים את בשר החצילים במעבד מזון עם שום, צ'ילי, שמן, מלח ופלפל, עד לקבלת קרם אחיד.
3 מטגנים את שקדי העגל מטגנים כדקה בלבד, ומתבלים במלח, מעט כוסברה ופלפל צ'ילי.
ממלאים את עלי הסיגר בתערובת שקדי העגל, מגלגלים וסוגרים עם קמח שמעורבב עם מעט מים. מעבירים למקרר עד הטיגון. לקראת ההגשה מטגנים בשמן עמוק.
4 מח עצם ממולא: שורפים את העצמות בתנור כ-10 דקות ב-200 מעלות. מוציאים את תכולת העצמות לקערה ומחזירים את העצמות לתנור.
5 מטגנים את כבד האווז יחד עם מח העצם (ללא שמן), מוסיפים מעט מלח ופלפל וקצת פלפל צ'ילי טרי ומורידים מהאש. מוסיפים שן שום, טוחנים למסה אחידה ונותנים לה להתקרר לטמפרטורת החדר. מעבירים לשקית זילוף.
6 לפלפלים במילוי בשר: פורסים את הבשר לרצועות דקיקות מאוד ושמים בקערה. יוצקים עליו את הבלסמי, הלימון הכבוש, גרידת התפוז, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לשעה, עד לכבישה ואיחוד של כל הטעמים.
7 קולים את הפלפלים החריפים בתנור, מקלפים וממלאים בבשר.
8 הרכבת המנה: ממלאים כוס מרטיני או כוס שוט בקרם חצילים, ומניחים בפנים סיגר. את עצמות המוח מגישים עם כפית קטנה, ואפשר גם לפזר סוכר חום ולשרוף בברנר. לידו מניחים את הפלפל הממולא, ועל הכל שופכים רוטב יין מצומצם.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!