אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף, קשת

מנת האודישן של אהרוני

גם אתם מצאתם את עצמכם מריירים מול המסך כששלושת השופטים שברו חתיכות מהפיתה הבוכרית של אהרוני וגרפו איתה מתבשיל הבקר הוויטנאמי הצבעוני והמהמם? אנחנו ריירנו בטירוף, ומיד הרמנו לו טלפון שיפרגן לנו מתכון

ישראל אהרוני | מאסטר שף | פורסם 21/11/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 322 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבשיל הווייטנאמי:

3 כפות שמן

כף ג'ינג'ר מגורר

3 שיני שום, קצוצות

3 בצלצלי שאלוט, קצוצים

1 צ'ילי אדום פרוס

חצי ק"ג בשר בקר טחון

מלח

פלפל שחור

200 גרם שעועית ירוקה, חלוטה ופרוסה לחתיכות של 3 ס"מ

2 כפות סוכר חום

4 כפות מיץ ליים

2 כפות רוטב דגים או סויה

2 כפיות שמן שומשום

חצי כוס עלי נענע טריים

חצי כוס עלי כוסברה טריים

3 בצלים ירוקים, קצוצים

להגשה:

1 פיתה נון טורי (להשיג במאפיות בוכריות)

2-3 בצלצלי שאלוט מטוגנים ופריכים

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הג'ינג'ר, השום, בצלי השאלוט והצ'ילי כ-3 דקות במחבת כבדה ורחבה.

2 מוסיפים את הבשר הטחון, המלח והפלפל, ומטגנים עד להשחמת הבשר.

3 מוסיפים את השעועית הירוקה ומערבבים הכל יחד כדקה.

>> לכל מתכוני הפרק האחרון של "מאסטר שף"

4. מוסיפים את הסוכר חום, מיץ הליים, רוטב הדגים או הסויה ושמן השומשום, ומבשלים יחד שתי דקות.

5 מערבבים פנימה את הנענע, הכוסברה והבצל הירוק, מבשלים יחד כדקה ומורידים מהאש.

6 להגשה: מעבירים את התבשיל למרכז הפיתה הבוכרית, מפזרים מעל את בצלצלי השאלוט הפריכים, ומגישים.