אושפלאו בוכרי מסורתי
כל מרכיב באושפלאו המפואר של אלברט הורכב במלוא תשומת הלב ועם טיפול מסור - השמרים, האורז, נתחי הבשר ואפילו הגזרים. אז מה הפלא שאהרוני (וגם אייל) לא הצליח להפסיק לאכול ממנו?
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים :
250 גרם אורז ארוך
שמן
130 גרם שומן כבש
2 קילו שוק כבש, חתוך לקוביות
5 בצלים לבנים בינוניים, פרוסים לחצאי טבעות
7 גזרים גדולים, פרוסות לרצועות לא דקות
כף תערובת תבלינים לפלוב (מורכב מכמון טחון, זרעי כוסברה, עגבניות מיובשות, עלי דפנה, 4 סוגי פלפל פיקנטי מיובש ושני סוגי גמבה מיובשת)
כפית מלח
כפית פלפל שחור
חומוס
ראש שום
2 פלפלי צ'ילי חריפים
150 גרם אורז עגול
אופן ההכנה:
1 שוטפים היטב את האורז הארוך ומשרים במים לשעה.
2 מחממים שמן בסיר ומוסיפים שומן כבש. משחימים.
3 מטגנים על אש גבוהה את קוביות הבשר עד להשחמה, ומוציאים.
4 מטגנים את הבצל להזהבה.
5 מטגנים חצי מהגזר להזהבה.
6 מחזירים את הבשר לסיר יחד עם הבצל והגזר המטוגנים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים.
7 מתבלים ומבשלים על אש נמוכה בין שעה לשעה וחצי, עד שהבשר רך.
8 מוסיפים לסיר את רצועות הגזר שנשארו, ועליהן מניחים ראש שום ושני פלפלי צ'ילי שלמים.
9 שוטפים אורז עגול, מערבבים אותו עם האורז הארוך ומוסיפים לסיר.
10 מכסים במים עד 2 ס"מ מעל האורז, מביאים לרתיחה ומניחים למים להתאדות.
11 יוצרים ארובות בתוך האורז, מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 15-20 דקות.
12 מכבים את האש ומניחים לעוד 15-20 דקות.
* כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.