אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", קשת 12

אושפלאו בוכרי מסורתי

כל מרכיב באושפלאו המפואר של אלברט הורכב במלוא תשומת הלב ועם טיפול מסור - השמרים, האורז, נתחי הבשר ואפילו הגזרים. אז מה הפלא שאהרוני (וגם אייל) לא הצליח להפסיק לאכול ממנו?

אלברט איפראימוב | מאסטר שף | פורסם 11/06/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.7 114 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

250 גרם אורז ארוך

שמן

130 גרם שומן כבש

2 קילו שוק כבש, חתוך לקוביות

5 בצלים לבנים בינוניים, פרוסים לחצאי טבעות

7 גזרים גדולים, פרוסות לרצועות לא דקות

כף תערובת תבלינים לפלוב (מורכב מכמון טחון, זרעי כוסברה, עגבניות מיובשות, עלי דפנה, 4 סוגי פלפל פיקנטי מיובש ושני סוגי גמבה מיובשת)

כפית מלח

כפית פלפל שחור

חומוס

ראש שום

2 פלפלי צ'ילי חריפים

150 גרם אורז עגול

אופן ההכנה:

1 שוטפים היטב את האורז הארוך ומשרים במים לשעה.

2 מחממים שמן בסיר ומוסיפים שומן כבש. משחימים.

3 מטגנים על אש גבוהה את קוביות הבשר עד להשחמה, ומוציאים.

4 מטגנים את הבצל להזהבה.

5 מטגנים חצי מהגזר להזהבה.

6 מחזירים את הבשר לסיר יחד עם הבצל והגזר המטוגנים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים.

7 מתבלים ומבשלים על אש נמוכה בין שעה לשעה וחצי, עד שהבשר רך.

8 מוסיפים לסיר את רצועות הגזר שנשארו, ועליהן מניחים ראש שום ושני פלפלי צ'ילי שלמים. 

9 שוטפים אורז עגול, מערבבים אותו עם האורז הארוך ומוסיפים לסיר.

10 מכסים במים עד 2 ס"מ מעל האורז, מביאים לרתיחה ומניחים למים להתאדות.

11 יוצרים ארובות בתוך האורז, מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 15-20 דקות.

12 מכבים את האש ומניחים לעוד 15-20 דקות. 

* כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.