אוכל
צילום׃ מאסטר שף, שידורי קשת

מעורב דגים

שלושה סוגי דגים מוקפצים עם ים של תבלינים, סלט חי ואיך לא - פיתה תוצרת בית

דנה אלחרר | מאסטר שף | פורסם 12/06/19 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפיתות:

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

כף סוכר

חצי כפית מלח

כוס ורבע מים

3 כפות שמן זית

למעורב דגים:

1 פילה לברק, נקי ללא עור ועצמות

1 פילה מוסר ים, נקי ללא עור ועצמות

1 פילה לוקוס, נקי ללא עור ועצמות

שמן זית

כמון

כורכום

סומאק

מלח גס

פלפל שחור גרוס

פפריקה מתוקה

חאווייג' למרק

1 בצל סגול, פרוס

שן שום, קצוצה

צרור כוסברה, קצוץ

צרור פטרוזיליה, קצוץ

לסלט:

עגבניות

בצל סגול

פלפל ירוק חריף

שן שום

חצי צרור כוסברה, קצוץ

מלח

לימון

שמן זית

להגשה:

טחינה

עמבה

צ'ילי אדום פרוס

אופן ההכנה:

1 הפיתות: מערבבים את כל המרכיבים ידנית או במיקסר עד לקבלת בצק אחיד. משמנים מעט את פני הבצק בשמן זית ומניחים לתפיחה של שעה.

2 מחממים תנור לחום מקסימלי.

3 יוצרים מהבצק כדורים ומשטחים אותם בעזרת מערוך לפיתות בעובי חצי ס"מ. מניחים לתפיחה של כמה דקות.אופים 6-7 דקות.

4 המעורב: חותכים את הדגים לקוביות ומערבבים בקערה עם שמן זית וכל התבלינים. מעבירים למקרר ל-20 דקות.

5 מטגנים בשמן זית את הבצל סגול. מוסיפים את השום, את תערובת הדגים ואת עשבי התיבול.

6 ממשיכים לטגן תוך ערבוב על אש נמוכה עד שהדגים מוכנים, טועמים ומתקנים תיבול.

7 הסלט: קוצצים את הירקות, מוסיפים את הכוסברה ומתבלים במלח, לימון ושמן זית.

8 הרכבת המנה: חוצים את הפיתה לרוחבה ומניחים בצלחת. עורמים עליה את המעורב והסלט, מזלפים טחינה ועמבה ומפזרים מעט צ'ילי אדום פרוס.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.