מעורב דגים
שלושה סוגי דגים מוקפצים עם ים של תבלינים, סלט חי ואיך לא - פיתה תוצרת בית
- זמן עבודהשעתיים
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לפיתות:
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כף סוכר
חצי כפית מלח
כוס ורבע מים
3 כפות שמן זית
למעורב דגים:
1 פילה לברק, נקי ללא עור ועצמות
1 פילה מוסר ים, נקי ללא עור ועצמות
1 פילה לוקוס, נקי ללא עור ועצמות
שמן זית
כמון
כורכום
סומאק
מלח גס
פלפל שחור גרוס
פפריקה מתוקה
חאווייג' למרק
1 בצל סגול, פרוס
שן שום, קצוצה
צרור כוסברה, קצוץ
צרור פטרוזיליה, קצוץ
לסלט:
עגבניות
בצל סגול
פלפל ירוק חריף
שן שום
חצי צרור כוסברה, קצוץ
מלח
לימון
שמן זית
להגשה:
טחינה
עמבה
צ'ילי אדום פרוס
אופן ההכנה:
1 הפיתות: מערבבים את כל המרכיבים ידנית או במיקסר עד לקבלת בצק אחיד. משמנים מעט את פני הבצק בשמן זית ומניחים לתפיחה של שעה.
2 מחממים תנור לחום מקסימלי.
3 יוצרים מהבצק כדורים ומשטחים אותם בעזרת מערוך לפיתות בעובי חצי ס"מ. מניחים לתפיחה של כמה דקות.אופים 6-7 דקות.
4 המעורב: חותכים את הדגים לקוביות ומערבבים בקערה עם שמן זית וכל התבלינים. מעבירים למקרר ל-20 דקות.
5 מטגנים בשמן זית את הבצל סגול. מוסיפים את השום, את תערובת הדגים ואת עשבי התיבול.
6 ממשיכים לטגן תוך ערבוב על אש נמוכה עד שהדגים מוכנים, טועמים ומתקנים תיבול.
7 הסלט: קוצצים את הירקות, מוסיפים את הכוסברה ומתבלים במלח, לימון ושמן זית.
8 הרכבת המנה: חוצים את הפיתה לרוחבה ומניחים בצלחת. עורמים עליה את המעורב והסלט, מזלפים טחינה ועמבה ומפזרים מעט צ'ילי אדום פרוס.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.