צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת
ניוקי ריקוטה עם אספרגוס ורוטב לימון
ניוקי ריקוטה ברוטב משגע של חמאה, לימון ואספרגוס, עם תוספת שאתם חייבים לנסות: חלמון ביצה קשה מגורד מלמעלה שנותן למנה טוויסט מעניין. ביצים זה ממש לא הקטע שלכם? נו, בסדר. גם בלי זה אחלה
עדן טרנר | מאסטר שף
| פורסם 08/11/16
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לניוקי:
250 גרם גבינת ריקוטה
30 גרם גבינת פרמזן
65 גרם קמח
חלבון ביצה
לרוטב:
200 גרם חמאה
תימין
מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים
אספרגוס חתוך
ביצה
אופן ההכנה:
1 הניוקי: מערבבים את הריקוטה, הפרמזן, הקמח והחלבון לקבלת בצק אחיד. מכסים ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
2 מעבירים את הבצק לשקית זילוף ומזלפים חתיכות קטנות של פסטה לתוך סיר עם מים רותחים.
3 מבשלים את הניוקי עד שהם צפים, ומוציאים.
4 מחממים במחבת את החמאה עם התימין. אחרי 20 דקות מוסיפים את המיץ וקליפת הלימון. מבשלים עוד 20 דקות, ומוסיפים את האספרגוס לכמה דקות נוספות.
5 מבשלים ביצה קשה, ומפרידים לחלבון וחלמון.
6 מעבירים את הניוקי למחבת עם הרוטב ומגררים את חלמון הביצה מלמעלה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים