צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
טארט בננות הפוך
בננות מקורמלות, בצק פריך וריח מטריף של חמאה, או בקיצור: קינוח מושלם. רק שמרו על ריכוז בזמן הכנת הקרמל
בת-שי עוז | מאסטר שף
| פורסם 07/03/21
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
6-5 בננות בשלות
לבצק פריך:
150 גרם קמח
50 גרם אבקת סוכר
חלמון ביצה
מעט מלח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
לקרמל:
כוס סוכר
רבע כוס שמנת מתוקה
40 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1 מאחדים במיקסר את חומרי הבצק היבשים עם חמאה עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שנוצר גוש בצק. משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
2 במחבת, על אש בינונית, מחממים את הסוכר בלי לערבב, עד שנמס לגמרי ונוצר צבע ענברי. מורידים מהאש ומוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, שמנת מתוקה וחמאה.
3 חוצים את הבננות לאורכן, ומסדרים במחבת על הקרמל.
4 מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים בין שני דפי אפייה ומניחים מעל הבננות.
5 אופים בחלק העליון על התנור, ב-180 מעלות, עד להשחמה של הבצק.
6 בסיום האפייה הופכים מיד בעזרת צלחת.
מתכוני התוכנית מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.