שקדי עגל מבושלים ביין לבן
מנה פשוטה ונפלאה של פרוסות שקדי עגל ברוטב עשיר של ציר עגל ויין לבן
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים (2 מנות):
400 גרם שקדי עגל מהגרון
חצי כוס קמח
מלח
פלפל שחור גרוס
שליש כוס שמן זית
לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 בצלים, קצוצים
2 שיני שום
2 כוסות יין לבן יבש
1 כוס ציר עגל
50 גרם חמאה
מיץ משני לימונים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 משרים את שקדי העגל כשעה במים עם קוביות קרח. בעזרת סכין חדה קולפים את הקרום שעוטף אותם. מייבשים את השקדים הקלופים על מגבת מטבח. חותכים את השקדים לפרוסות עבות.
2 מכינים את הרוטב: בסיר בינוני מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום עד שקיפות. מוסיפים את היין והציר ומביאים לרתיחה.
3 מתבלים את הקמח במלח ופלפל, מקמחים את שקדי העגל ומנערים משאריות הקמח. במחבת כבדה מחממים את שמן הזית ומטגנים את השקדים על אש בינונית, עד שהם זהובים משני הצדדים.
4 מוסיפים את פרוסות שקדי העגל המוזהבות לסיר עם הרוטב ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה כשהמכסה חצי סגור.
5 מוסיפים את החמאה, מיץ הלימון והפטרוזיליה. מתקבל רוטב מצומצם אך לא סמיך מדי.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים