צילום׃ עדי עובדיה
מעקודה
למרות שאת הפשטידה המסורתית הזאת אוכלים כשהיא קרה, המעקודה המרוקאית, עם תפוחי האדמה, הגזר ועשבי תיבול, היא אחת הטובות שייצא לכם להכין ולאכול בכל מצב
| מאסטר שף VIP
| פורסם 18/02/15
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
5 תפוחי אדמה גדולים קלופים
2 גזרים קלופים
6 ביצים
1 בצל קצוץ
2 שיני שום
2 כפות שמן
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
חצי צרור כוסברה, קצוץ
מלח
פלפל שחור
כורכום לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 בסיר עם מים מבשלים את תפוחי האדמה והגזר. לאחר 10 דקות, מוציאים את הגזר וחותכים לקוביות. ממשיכים לבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך.
2 מועכים את תפוחי האדמה בקערה, מערבבים את הביצים ואת יתר החומרים ויוצקים את התערובת לתבנית אפייה משומנת בקוטר 24 ס"מ.
3 מחממים תנור ל-200-220 מעלות. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש למשך כשעה.
4 בודקים בעזרת קיסם שהמעקודה יבשה ומוציאים מהתנור.
5 מקררים את הפשטידה כ-20 דקות והופכים את התבנית על צלחת שטוחה או מגש.