מעורב ירושלמי
מעורב ירושלמי עם פרגיות, כבד, טחול ולבבות עוף, שמוגש עם עם סלט עגבניות חריף וטוב וחומוס שנטחן במקום ומתובל כמו שצריך. בשביל מנות כאלו שווה לפתח רעב
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
למעורב ירושלמי:
150 גרם כבד עוף, חתוך גס
100 גרם טחול עוף
100 גרם לבבות עוף
200 גרם פרגית, חתוכה לרצועות דקות
3 כפות שמן זית
חצי כפית כמון
פלפל שחור
מלח
חצי כפית כורכום
רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
לסלט:
3-4 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
חופן עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
מיץ מחצי לימון
מלח
2-3 שיני שום קצוצות
1/2 פלפל חריף קצוץ דק
חופן גבעולי כוסברה, קצוצים גס
2-3 כפות שמן זית
לחומוס:
500 גרם חומוס מבושל (אפשר להשתמש בקפוא ומופשר)
200 גרם טחינה גולמית
כוס מים
מיץ מלימון גדול
מלח וכמון טחון, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 להכנת החומוס: טוחנים במעבד מזון את גרגרי החומוס לקבלת ממרח. מוסיפים טחינה, מים ולימון, ממשיכים בפעולת הטחינה עד שהתקבל ממרח אחיד. מתבלים במלח וכמון לפי הטעם.
2 לסלט: מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומתבלים לפי הטעם במלח, לימון שמן זית ופלפל חריף קצוץ.3. למעורב: מחממים את השמן במחבת רחבה. מוסיפים את כל חלקי העוף ומטגנים על להבה גבוהה אגב ערבוב 4-5 דקות, עד שהתבשלו לחלוטין והשחימו מעט. מוסיפים את התבלינים והפטרוזיליה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
4 מורחים את החומוס על הצלחת, שמים את הסלט ומעליו המעורב, מגישים ובתאבון!
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.