סלט עשבים על לחם בירה
"סלט יותם" קוראים למנה הזו, כי היא הדבר הקבוע שיותם ארונוביץ מכין כשבאים חברים. לא יודעים מה איתכם, לנו זה עושה חשק להזמין חברים מיד, ולהכין להם סלט עשבים על לחם בירה (עם נתחים של פילה בקר, ברור)
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לחם בירה:
2 וחצי כוסות קמח תופח
חצי כוס קשקבל מגוררת
חצי כפית מלח
3 כפות סוכר
בקבוק בירה
סלט עשבים:
חצי צרור עלי בזיליקום, מופרדים מהגבעולים
חצי צרור עלי כוסברה, מופרדים מהגבעולים
חצי צרור עלי פטרוזיליה, מופרדים מהגבעולים
חצי צרור עלי נענע, מופרדים מהגבעולים
חצי צרור שמיר, חתוך גס
6 גבעולים של בצל ירוק
1 בצל סגול
חצי פומלה, מפולטת
חצי אשכולית אדומה, מפולטת
300 גרם פילה בקר
חצי שומר, פרוס דק
גפרורי שקדים קלויים
רוטב יוגורט:
200 גרם יוגורט עיזים סמיך
קליפה מגוררת מרבע תפוז
כף מיץ לימון
כפית חרדל חלק
כפית גדושה מיונז
מלח
פלפל שחור
רוטב לסלט:
50 מ"ל מיץ לימון
20 מ"ל מיץ אשכולית אדומה
140 מ"ל שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 לחם בירה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מערבבים את כל המרכיבים היבשים והגבינה ומוסיפים בהדרגה את הבירה. לשים לכדי בצק רך ומעט דביק (ניתן להוסיף קמח או מים במידת הצורך).
3 מעצבים לצורת כיכר ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה. אופים 40-50 דקות.
4 סלט עשבים: שוטפים את כל עשבי התיבול ומייבשים היטב. חותכים את הבצל הירוק לרצועות באורך 3-4 ס"מ (רק החלק הירוק). פורסים בצל סגול לפרוסות דקות, את הפילטים של האשכולית מפרידים לבקבוקונים עד כמה שאפשר ואת הפומלה חותכים לחתיכות קטנות.
5 עוטפים את נתח הבשר בשמן זית ומעט מלח גס וצורבים היטב על מחבת חמה עד למידת העשייה הרצויה. פורסים את הנתח לפרוסות (ניתן לצרוב גם לאחר הפריסה, אם לא הגעתם למידת העשייה הרצויה).
6 מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
7 רוטב יוגורט: מערבבים את כל המרכיבים.
8 הרכבת המנה: פורסים מלחם הבירה פרוסות בעובי אצבע וצורבים על מחבת פסים. על כל פרוסה מורחים מרוטב היוגורט ומניחים ערמה גדולה מהסלט. ניתן לטפטף מעל ממיצי הבשר שיצאו בזמן הצריבה.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.