פסטה עם דניס
דג במלח עם שום ופטרוזליה, ברוטב של פלפלים חריפים ועגבניות (זה רוטב לאמיצים, אם אתם לא כאלה - לכו על פחות פלפלים)הוא טעים בפני עצמו, אבל גם ילווה בחן כל מנת פסטה. על זה בדיוק נאמר טובים השניים מן האחד
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
500-600 גרם דניס טרי (עם קשקשים)
קילו מלח ים אטלנטי או מלח גס שולחני רגיל
צרור פטרוזיליה טרייה
צרור בזיליקום טרי
שלושת רבעי כוס שמן זית
4 שיני שום, קלופות ופרוסות
חצי פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות
חצי פלפל צ'ילי טרי, פרוס לטבעות (לאוהבי חריף)
קילו עגבניות שרי בצבעים (כתום, אדום, צהוב) או קוביות גסות של עגבניות מגי גדולות ובשלות
מלח
500 גרם פסטה פפרדלה
קוביות חמאה
להגשה:
שמן זית
פטרוזיליה קצוצה
בזיליקום קצוץ
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-250 מעלות.
2 מסדרים בתבנית רחבה שכבת מלח, מרטיבים אותה ומניחים את הדג (שימו לב, המלח חייב להיות רטוב). ממלאים את בטן הדג בפטרוזיליה ושתי שיני שום ומכסים בעוד מלח. אופים 18-22 דקות, לפי גודל הדג.
3 בינתיים מחממים בסיר רחב חצי כוס שמן זית ומוסיפים את שתי שיני השום הנותרות ואת הפלפלים החריפים. מטגנים על להבה לא גבוהה למשך 3-4 דקות, מגבירים את הלהבה ומוסיפים את יתרת שמן הזית.
4 מוסיפים את העגבניות ומניחים להן להתבשל כ-15 דקות בסיר מכוסה, עד שהן רכות. מערבבים מדי פעם. מתבלים במלח.
5 מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
6 מוסיפים כמה קוביות חמאה לרוטב העגבניות, מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים על אש גבוהה. מביאים לרתיחה ומבשלים כדקה (עד שאין נוזלים בשולי הסיר).
7 פותחים את כיסוי המלח, מוציאים את הדג בעדינות ומסירים את העור.
8 מפרקים את בשר הדג לחתיכות גדולות ומכניסים לרוטב. מערבבים בעדינות.
9 מגישים עם זילוף של שמן זית, פטרוזיליה ובזיליקום קצוצים וזיתי טאסוס שחורים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים