אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת 12

סלט ירוקים ומוסר ים

חגיגת פריכות שכולה טעם הטבע הירוק עם נגיעה של ים וחריפות

עדי ויינברג | מאסטר שף | פורסם 14/02/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מוסר ים

מלח, פלפל שחור

1 מלפפון

1 זוקיני

15 עלי נענע 

15 עלי כוסברה

ריג'לה

ארוגולה

10 ענבים

10 אוכמניות

רבע פלפל חריף ירוק

4 יחידות לוביה טרייה

שמן זית

מיץ לימון

2 עגבניות מגי

קליפה מגורדת מליים 1

5 שקדים קלויים, כתושים במכתש ועלי

גבינת גרנה פדנו

אופן ההכנה:

1 ממליחים ומפלפלים את הדג. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים.

2 מגלחים את המלפפון והזוקיני עד האמצע, ובוחרים שתי רצועות מאמצע כל אחד מהם.

3 קוצצים את הנענע והכוסברה, וקורעים ביד את הריג'לה והארוגולה. את הענבים פורסים לפרוסות דקות, ואת האוכמניות לחצאים.

4 קוצצים פלפל חריף לקוביות קטנות.

5 חותכים את הלוביה ומאדים בסיר אידוי עד שהיא מוכנה אבל לא רכה מדי.

6 מערבבים את הכל בקערת ערבוב עם שמן זית ומיץ לימון.

7 סוחטים את העגבניות בצלחת ההגשה, מעליהן מניחים את תערובת הירוקים ומעל מפזרים פיסות דג. 

8 מפזרים מעל גרידת ליים, שקדים קלויים, ומגרדים גרנה פדנו.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.