רביולי פטריות וקרם פטריות וערמונים
השאירו את רגשות האשם בחוץ והתמסרו לחגיגה עשירה ועוטפת של רביולי ביתי ופטריות, לצד קרם פטריות וערמונים שיותיר אתכם מסוחררים
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לקרם:
בצלצלי שאלוט, קצוצים
שמן זית
חמאה
פטריות פורצ'יני ושמפיניון, קצוצות
ערמונים
ציר בקר
מלח
פלפל
שמנת מתוקה
מעט פרמזן
1 ערמון מסוכר
לרביולי:
בצלצלי שאלוט קצוצים
פטריות שמפיניון קצוצות
פטריות פורצ'יני יבשות שהושרו במים, קצוצות
פטריות פורטובלו קצוצות
שמן זית
יין לבן
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
פרמזן
2 כפות גבינת שמנת
חלמון ביצה
שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 הקרם: במחבת מטגנים בצלי שאלוט קצוצים בשמן זית וחמאה עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ואת הערמונים. מוסיפים ציר בקר, מלח ופלפל ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
2 טוחנים במעבד מזון ומחזירים לסיר. מוסיפים שמנת מתוקה ומעט פרמזן. מוזגים לקערה ושמים ערמון מסוכר במרכז.
3 הרביולי: במחבת עמוקה מטגנים את בצלי השאלוט עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהפטריות מוציאות מים. אחרי שכל המים מתאדים, מוסיפים יין לבן, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ופרמזן. מבשלים כ-10 דקות נוספים. מניחים בצד לצינון. שומרים חלק מהמלית בצד. מוסיפים לתערובת גבינת שמנת ומערבבים היטב.
4 מרדדים את בצק הרביולי ופותחים אותו במכונת הפסטה. מחלקים את הבצק לשניים ומניחים חלק אחד על גבי משטח מקומח. במרחק קבוע, מסדרים על הבצק מעיסת הפטריות. מכסים עם הבצק הנוסף.
5 חותכים לריבועים בעזרת סכין וסוגרים את הבצק בלחיצת אצבע וחלמון ביצה.
6 מכניסים את הרביולי לסיר עם מי מלח רותחים. מבשלים עד שהרביולי צף ועוד 5 דקות.
7 מכניסים למחבת עם מעט שאלוט מטוגן ומעט פטריות מטוגנות קצוצות. מוסיפים שמנת מתוקה ומצמצמים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.