קציצות בולט טוניסאיות
יש קציצות ויש קציצות בולט. קציצות עוף עסיסיות ומטוגנות עטופות בתפוח אדמה ומשכשכות ברוטב עגבניות, שאי אפשר לעמוד בפניהן
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לקציצות:
חצי קילו חזה עוף טחון
2 בצלים קצוצים דק
כוס כוסברה קצוצה
כוס פטרוזילילה קצוצה
1 שורש סלרי קצוץ דק (במעבד מזון)
קורט פלפל שחור
קורט מלח
2 שיני שום כתושות
2 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
לטיגון:
4 תפוח אדמה
שמן לטיגון עמוק
2 ביצים
חצי כוס מים
כוס קמח
לרוטב:
2 כפות שמן
1 בצל קצוץ דק
1 עגבניות חתוכה לקוביות
2 כוסות מים
כף רסק עגבניות
כפית פפריקה
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מכינים את הקציצות: מערבבים את כל מצרכי הקציצות לתערובת אחידה. אם היא יבשה מדי אפשר להוסיף עוד ביצה ואם היא רטובה אפשר להוסיף מעט פירורי לחם.
2 מקלפים את תפוחי האדמה ובעזרת סכין חדה "מגלפים" מהם בזהירות צורת ספירלה, רצועה דקה וארוכה. חותכים את הרצועות הארוכות לרצועות באורך של כ-5 ס"מ.
3 ממלאים את רצועות תפוחי אדמה בבלילת הקציצות בצורת גליל.
4 מטגנים את הקציצות: מחממים שמן לטיגון עמוק.
5 בקערה שטוחה מערבבים את שתי הביצים והמים. בקערה נוספת מפזרים את הקמח.
6 טובלים את הקציצות בקמח ואז בבלילת הביצים והמים ומטגנים בשמן העמוק עד שהן זהובות לחלוטין.
7 מכינים את הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהוא מצטמצם מעט.
8 מוסיפים את הקציצות המטוגנות לרוטב, מנמיכים את האש ככל שניתן, ומבשלים לפחות חצי שעה (ועד שעה).