אוכל
צילום׃ מאסטר שף, שידורי קשת

קבב וסאלוף (וסלט חצילים ממכר)

רוחמה לא אוכלת במסעדות, כי למה לה לאכול משהו אחר? אפילו השופטים לא הצליחו להפסיק לאכול מהפיתות עם סלט החצילים הזה. כאן יש מתכונים לקבב, לסאלוף, לטחינה, לסחוג ולחצילים כמובן

רוחמה הרשדורפר | מאסטר שף | פורסם 03/06/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 62 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקבב:

500 גרם בשר בקר טחון ושומן כבש

2 בצלים, קצוצים דק מאוד

חצי צרור כוסברה, קצוץ דק

מעט עלי פטרוזיליה, קצוצים דק

כמון

פלפל גרוס שחור

מלח רגיל

לסאלוף:

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

חצי כף מלח

כף סוכר

400 מ"ל מים

שמן קנולה

לסלט חצילים:

חצי בצל, קצוץ

שמן לטיגון

כף רסק עגבניות

כמון

פלפל שחור

מלח

חציל

קמח

ביצה טרופה

שמן

לסחוג:

צרור כוסברה

חצי ראש שום

3 פלפל חריפים

מלח

כמון

לימון

שמן קנולה

לטחינה:

טחינה גולמית

מים

לימון

מלח

מעט פלפל לבן

אופן ההכנה:

1 הקבב: מערבבים את כל החומרים ומוסיפים מעט מים לאיחוד המסה.

2 יוצרים קבבים, מחממים מחבת פסים וצולים היטב מכל הצדדים.

3 הסאלוף: מערבבים את החומרים היבשים. מתחילים ללוש תוך כדי הוספת מים עד לקבלת בצק יחסית רך. לשים לישה ארוכה.

4 מניחים לתפיחה של שעה וחצי, ובמהלכה בכל רבע שעה לשים מעט את הבצק ביד לחה.

5 יוצרים מהבצק פיתות ומכינים משני הצדדים בסיר להכנת פיתות.

6 הטחינה: מערבבים את כל המרכיבים ליצירת טחינה סמיכה.

7 הסחוג: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר.

8 החצילים: מטגנים את הבצל ומוסיפים רסק עגבניות, כמון, פלפל ומלח. מוסיפים מעט מים רותחים כדי שלא יהיה דליל.

9 פורסים את החציל, מפזרים מלח ומניחים ל-10 דקות. סופגים את הנוזלים בנייר מגבת.

10 מכינים קערה אחת עם קמח ואחת עם ביצה טרופה. טובלים כל פרוסת חציל בקמח ואז בביצה טרופה, ומטגנים. סופחים את עודפי השמן ומכניסים לרוטב העגבניות. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה. 

11 מגישים את הקבבים עם הסאלוף, הטחינה, הסחוג והחצילים.