עלי מנגולד ובצלים ממולאים ברוטב סלק
בצלים ומגולד במילוי עשיר של אורז עם סלק, סלרי, בשר ותבלינים, שמתבשלים להם ברוטב עשיר ומפנק של סלק, עגבניות וציר עוף. אחר כך כל זה נשלח ביחד לתנור בחום גבוה, ויוצא נהדר
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
למילוי:
500 גרם אורז עגול מושרה במים ושטוף לפחות 4 פעמים
250 גרם בשר בקר טרי
3 גבעולי עלי סלרי (כולל העלים)
צרור כוסברה
צרור שמיר
1 בצל
1 סלק אדום חתוך לרצועות דקות (במעבד מזון)
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט
שמן קנולה
למגולד והבצלים:
4 בצלים בינוניים
צרור גדול עלי מנגולד
מים
מלח
לרוטב:
3 כפות שמן
1 בצל
4 עלי סלרי כולל העלים חתוכים לרצועות בגודל 5 ס"מ לערך
2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות גדולות
כפית סוכר
2-3 ליטר ציר עוף
4 סלקים אדמים פרוסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ
מלח
פלפל לבן
אופן ההכנה:
1 המילוי: שמים בקערה את האורז השטוף והבשר טחון.
2 קוצצים במעבד מזון סלרי, שמיר, כוסברה ובצל , ומוסיפים אותם לאורז והבשר. מוסיפים גם את הסלק האדום, התבלינים, 2 כפות שמן ונותנים למלית לנוח כ-20 דקות.
3 קולפים את הבצלים ועושים בהם חריץ לאורך שמגיע עד למרכז אבל לא מעבר. מרתיחים את הבצלים החרוצים בסיר עם מים ומעט מלח (לא יותר מ-10 דקות). מסירים מהגז, מוציאים מהמים הרותחים ומקררים. לאחר הקירור מפרידים את שכבות הבצל אחת מהשנייה.
4 עלי מנגולד: חולטים במים רותחים (לא יותר מ-4 דקות) את עלי המנגולד, מוציאים למי קרח ולאחר הקירור מניחים בצד וחותכים את הגבעול הלבן.
5 הכנת הרוטב: מטגנים בסיר רחב את הבצל, מוסיפים את עלי הסלרי, ואת העגבניות ומכסים את הסיר להמשך אידוי (כ-8 דקות). מוסיפים את הסוכר ומערבבים מדי פעם. מוסיפים את ציר העוף ולאחר רתיחה מוסיפים את הסלק והתבלינים.
6 ממלאים את הבצלים ואת עלי המנגולד (לשים לב לא למלא יותר מדי מכיוון שהם עוד מתנפחים בבישול.
7 מסדרים את עלי המנגולד והבצלים בצורה יפה בסיר ומקפידים שנוזלי הרוטב יכסו את כל המרכיבים (אם לא – ניתן להוסיף מים). מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כחצי שעה. לאחר חצי שעה, מעבירים את הסיר ל-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.