צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
אורז עם ירקות, פיסטוקים ושקדים
אנחנו קוראים לאורז הזה "אורז הפתעות ירוק" - שעועית ירוקה, פלפל ירוק, עשבי תיבול, סלרי, פיסטוקים - כל מה שירוק וטעים יכול להיכנס אל האורז הזה. מנה סופר קלה להכנה, מאוד טעימה ואפילו בריאה. כל זה ביחד
חגי אייד | מאסטר שף
| פורסם 22/06/15
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
כוס גדושה של אורז בסמטי
2 כפות שמן
בצל אחד גדול
חופן שעועית ירוקה
חצי פלפל ירוק
פלפל חריף שלם
צרור פטרוזיליה
צרור שמיר
מלח
פלפל
מעט כורכום
פיסטוקים טחונים
פיסטוקים קצוצים
שבבי שקדים
50 גרם חמאה
סלרי
אופן ההכנה:
1 במחבת עם שמן מטגנים מעט את הבצל ומוסיפים את הפלפל ירוק, פלפל חריף, סלרי ושעועית ירוקה והברוקולי (כולם קצוצים). לאחר שהירקות הירוקים התקשו מעט, מורידים מהאש ומניחים בצד.
2 בסיר נפרד, מטגנים מעט את האורז (לאחר שנשטף וסונן). לאחר 3-4 דקות של טיגון, מוסיפים אליו את הירקות שהתרככו ואת התבלינים ועשבי תיבול קצוצים. מבשלים כ-15 דקות על אש קטנה.
3 במקביל, מטגנים מעט את שבבי השקדים ואת הפיסטוקים הקצוצים עם חמאה. כשמסיימים את בישול האורז, מוסיפים מעל את שבבי השקדים והפיסטוקים הטחונים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.