צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף
מוסר ים במרינדת עגבניות
המתכון של יהונתן ביטון ממאסטר שף בהשראת מוסר הים המיתולוגי של אייל שני: דג שלם שנח במרינדה של עגבניות שרי ושמן זית, ממולא בעגניות, נצלה בתנור ומקבל עוד צריבה עם בצל ועלי מרווה
יהונתן ביטון | מאסטר שף
| פורסם 27/11/16
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
דג מוסר שלם
15-20 עגבניות שרי, חצויות
כוס שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
10-12 שיני שום
צרור כוסברה, קצוץ
5-6 עגבניות שלמות, חתוכות לרבעים
4 בצלים, חתוכים לרבעים
כמה עלי מרווה
אופן ההכנה:
1 יוצרים חתכים בדג - אחד קרוב לראש ואחד ליד הבטן.
2 מערבבים בקערה את עגבניות השרי החצויות, שמן זית, מלח, פלפל, שיני שום וכוסברה.
3 מושחים את הדג במרינדה ואת שאר המרינדה מכניסים לתוך הדג. משרים 10-15 דקות.
4 מעבירים את הדג לתבנית ומסדרים סביבו רבעי עגבניות ובצל. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומרווה.
5 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-15-20 דקות, עד שהאדרה מקבלת צבע חום בהיר.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.