אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

תבשיל מרגז

התבשיל הזה של גל קספרס כל כך עמוק, חם וממכר, שאפילו חיים כהן הודה שהיה מחסל אותו אם רק היה נשאר על השולחן. ואם חיים כהן אומר, חיים כהן יודע

גל קספרס | מאסטר שף | פורסם 07/08/19 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 120 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתערובת הבשר:

250 גרם בשר כבש טחון 

200 גרם בשר בקר טחון 

50 גרם שומן כבש טחון 

2 כפות זרעי שומר

2 כפות זרעי כמון 

2 כפות זרעי כוסברה

4 כפיות פפריקה חריפה

2 כפות שאטה גרוס

1 כף אבקת סוכר

1 כף נענע יבשה

מלח

פלפל שחור 

צרור כוסברה, קצוץ

4 שיני שום, כתושות

לתבשיל:

50 גרם שמן 

2 בצלים, קצוצים

1 סלרי, קצוץ

4 שיני שום, כתושות

150 גרם פרחי כרובית

מלח

500 גרם מתערובת הבשר

1 צרור פטרוזיליה, קצוץ

פלפל שחור

500 מ"ל ציר בקר

ללחם:

כוס וחצי קמח

2 כפיות שמרים יבשים

1 כפית סוכר 

1 כפית מלח

תבלינים לפי הטעם (כוסברה יבשה, כמון, שאטה), לא חובה

1 כף שמן זית

100 מ"ל מים 

אופן ההכנה:

1 תערובת הבשרים: קולים את זרעי התבלינים על מחבת חמה, מורידים מהאש וטוחנים או כותשים.

2 מערבבים בקערה את הבשרים, התבלינים, כוסברה קצוצה ושום ויוצרים עיסה אחידה. מטגנים על מחבת חמה עד שכל חלקי הבשר עשויים (לא לבשל יותר מדי).

3 מטגנים בסיר את הבצל, השום והסלרי עד להשחמה.

4 מערבבים את פרחי הכרובית עם מעט מלח ושמן זית וצולים בתנור להשחמה קלה.

5 מערבבים בקערה את תערובת הבשר המטוגן, הבצלים המטוגנים, הכרוביות השחומות, פטרוזיליה קצוצה ותבלינים.

6 מחממים תנור ל-190 מעלות. מכניסים את התערובת לכלי שנכנס לתנור (תבנית פיירקס או תבניות אישיות), שופכים את ציר הבקר עד לכיסוי כמעט מוחלט של הבשר וצולים ללא כיסוי 30-40 דקות (תלוי בגודל הכלי).

7 הלחם: מערבבים קלות במיקסר את המרכיבים היבשים, מוסיפים בהדרגה מים ולשים עד להיווצרות בצק גמיש. מניחים בצד להתפחה של 15-20 דקות.

8 מוציאים את התבשיל מהתנור ומרטיבים מעט את דופנות הכלי או הכלים. מרדדים את הבצק לעובי של כס"מ, חותכים לפי צורת הכלי ומצפים את הכלי בבצק. מהדקים את הקצוות לכלי עד לאיטום.

9 מחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות, או עד שהבצק נראה זהוב ומוכן.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.