צילום׃ אפיק גבאי, מאסטר שף
אשה רשתה (מרק פרסי)
מרק עשיר, מיוחד וגם צמחוני שהוא בעצם ארוחה שלמה, בריאה ומזינה: חומוס, עדשים ולוביה עם אטריות ביצים, כוסברה, שמיר וסלרי. זו כנראה הגירסה הפרסית לראמן
דיאנה רחמני | מאסטר שף
| פורסם 17/11/16
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
ראש סלרי
צרור שמיר
2 כוסות עדשים חומות מבושלות
כוס חומוס מבושל
כוס וחצי לוביה מבושלת
מלח
פלפל שחור
כורכום
2-3 חופנים אטריות ביצים דקות
4 כפות קמח
שמן, לטיגון
5 בצלים, קצוצים גס
כמה שיני שום קלופות
אופן ההכנה:
1 שוטפים היטב את כל הירקות וקוצצים גס.
2 מעבירים את כל הקטניות המבושלות לסיר גדול, וממלאים במים רותחים.
3 מתבלים במלח, פלפל וכורכום ומבשלים 10 דקות.
4 מוסיפים לסיר את כל הירקות החתוכים וממשיכים לבשל עוד 15 דקות, עד שהירקות משנים את צבעם.
5 מוסיפים אטריות ביצים וממשיכים לבשל.
6 מכינים רביכה מקמח ומים ומוסיפים למרק. מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.
7 במחבת מטגנים בצל ושום בשמן עמוק.
8 מגישים את המרק עם הבצל והשום המטוגנים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.