הקציצות התאילנדיות של סבתא ננג בפיתה
גיוון מושלם לקציצות שלכם: רוטב קארי תאילנדי חריף עם המון ירקות שכיף לאכול על ערימת אורז לבן
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לרוטב:
ראש שום מפורק לשיניים מקולפות
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף
4 צ'ילי אדום טרי
2 בצל סגול
2 כפות שמן קנולה
1 כרובית קצוצה דק
1 ברוקולי קצוץ דק
3 בטטות חתוכות לקוביות קטנות
לקציצות:
500 גרם אנטריקוט טחון (אפשר לטחון טחינה כפולה לבד או לבקש מהקצב)
1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1 ביצה
כף קמח
קורט מלח
לפיתה:
4 פיתות
1 בצל סגול פרוס לפרוסות
חופן כוסברה
מעט צ'ילי חריף קצוץ
אופן ההכנה:
1 טוחנים במעבד מזון שום, ג'ינג'ר, צ'ילי ובצל סגול
2 מחבבים בסיר או מחבת גדולה את השמן ומטגנים את התערובת הטחונה כחצי דקה.
3 מוסיפים את הכרובים, הברוקולי והבטטה ומערבבים.
4 מוסיפים קרם קוקוס, חמאת בוטנים, למון גראס וקארי ירוק ומערבבים היטב. מבשלים על אש בינונית עד שהירקות רכים לגמרי.
5 מוציאים מהסיר את הלמון גראס וטוחנים את כל התערובת לרוטב חלק.
6 בינתיים מכינים את הקציצות: שמים את הבשר בקערה ומוסיפים לו ג'ינג'ר, שום, ביצה, קמח ומלח ומערבבים היטב. יוצרים מהתערובת קציצות.
7 מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות משני הצדדים.
8 מרכיבים את הפיתה: מניחים בה פרוסות בצל, כמה עלי כוסברה ומורחים את הרוטב הטחון. מוסיפים קציצות ומעליהן עוד רוטב. מקשטים עם מעט צ'ילי חריף.