צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף
מרק כרוב וחזה אווז מעושן
מרק חורפי ומנחם שמכינים ממש בקלות, עם תוספת פריכה וכיפית במיוחד של רצועות חזה אווז מעושן
לירון פרטוש | מאסטר שף
| פורסם 28/12/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
2 כפות שמן זית
2 תפו"א מגורדים
2 גזרים מגורדים
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
1 כרוב לבן קצוץ
חופן שמיר
כוס יין לבן
1 ליטר ציר בקר
200 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
כפית צ'ילי אדום טרי קצוץ דק
1 ליים
אופן ההכנה:
1 מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את כל הירקות. מטגנים כמה דקות. מוסיפים יין לבן ומבשלים עוד כמה דקות כדי שהאלכוהול יתנדף.
2. מוסיפים ציר בקר לכיסוי כל הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. טועמים ומטגנים תיבול.
3. במקביל מחממים מחבת וכשהיא חמה מטגנים את קוביות חזה האווז המעושן עד שהן שחומות ופריכות.
4 מעבירים את המרק לקערות, מפזרים מעל את קוביות החזה אווז המטוגנות, קוביות צ'ילי אדום חריף וסוחטים ליים טרי.