כיסונים ממולאים בבשר וכבדי עוף, עם סלסת עגבניות
כיסוני בצק רך במילוי בשר בקר וכבד עוף, מוגשים עם סלסה פיקנטית של עגבניות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לכיסונים:
1 כוס קמח
1/4 1 כפית שמרים יבשים
1/4 שקית אבקת אפייה
ביצה
כ-2 כוסות מים
למילוי:
צלי בשר (שאריות מהתבשיל)
תפוחי אדמה (שאריות מהתבשיל)
2 בצלים, קצוצים
250 גרם כבדים
קינמון
לסלסה:
עגבניות
פלפל חריף
שום
כוסברה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 מניחים בקערה את כל חומרי הכיסונים ומערבבים. צריכה להתקבל בלילה כמו לפנקייק. מכסים ומניחים בצד ל-20 דקות.
2 קוצצים את הצלי במעבד מזון.
3 מטגנים את הבצל והכבדים. מוסיפים את הכבדים לצלי הקצוץ וקוצצים שוב ביחד.
4 חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות.
5 מחממים מחבת. יוצקים בערך חצי מצקת מהבלילה למחבת- כמו שמכינים קרפ. מבשלים מספר שניות עד שמתקבלות בועות על החלק העליון. מוציאים את הקרפ מהמחבת - הצד השני לא צריך להתבשל.
6 ממלאים את הצד הלא מבושל בתערובת הבשר, מוסיפים מעל בצל מטוגן ומעל את קוביות תפוחי האדמה. מפזרים מעט קינמון וסוגרים לחצי עיגול. מהדקים היטב.
7 מחממים מחבת עם שמן לטיגון. כשהשמן חם מכניסים את הכיסונים. מטגנים מכל כיוון עד שמתקבל צבע זהוב.
8 לסלסה: טוחנים עגבניות עם שום, מלח פלפל, פלפל חריף וכוסברה. מגישים לצד הכיסונים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!