פיתה עם פרגיות, עגבניות שרי וסלט ירוק
מה יותר ישראלי מפרגיות עם סלט ירוק ועגבניות שרי צלויות בתנור? לשים אותן בפיתה ביתית כמובן!
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
חצי קילו קמח
כף מלח
כוס ורבע מים
שן שום כתושה
2 עגבניות שרי קצוצות ללא הליבה
לפרגיות:
חצי קילו פרגיות
2 כפות גדושות של סילאן
3 כפות שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל
קורט פפריקה
קורט כורכום
לעגבניות שרי בתנור:
10 עגבניות שרי חצויות
1 שן שום פרוסה
1 פלפל צ'ילי אדום
מעט שמן זית
מלח
פלפל
כפית מיץ לימון
לסלט ירוק:
חצי צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזיליה
1 פלפל צ'ילי אדום
רבע לימון
מלח
מיץ לימון
שמן זית
אופן ההכנה:
1 מכינים את הפיתות: מערבבים את כל החומרים ולשים ביד או במיקסר כחמש דקות.
2 יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומשטחים אותם ללאפות קטנות. צולים על מחבת חמה ללא שמן עד שהן מעלות בועות משני הכיוונים ושומרים בצד.
3 מכינים את הפרגיות: מערבבים את כל החומרים למעט הפרגיות ליצירת מרינדה. משרים בה את הפרגיות לחצי שעה לפחות.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 מניחים את הפרגיות בתבנית תנור, מכסים וצולים כ-25 דקות. מורידים את הכיסוי וצולים כ-10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומעלים את החום שלו ל-200 מעלות.
6 מכינים את עגבניות השרי בתנור: מפזרים על עגבניות השרי החצויות את השום הפרוס ורצועות צ'ילי אדום. מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
7 צולים את העגבניות בתנור כרבע שעה, עד שהן רכות ומגירות נוזלים. מקררים ומזלפים עליהם מעט מיץ לימון.
8 מכינים את הטחינה: מערבבים את כל החומרים ביחד לעיסה אחידה.
9 מכינים את הסלט הירוק: מערבבים את כל המרכיבים יחד.
10 מרכיבים את הפיתה: מורחים טחינה, שמים עגבניות צלויות, סלט ומוסיפים פרגיות. מגישים מיד.